Når DR til januar har premiere på den fjerde og sidste sæson af den populære kriminalserie ’Broen’, er det med en højaktuel julekalendernisse på rollelisten.

Nissebandens glade calypso-nisse JoJo gør klar til at indtage DR’s dystre krimi-univers.

Da der tirsdag aften i Imperial-biografen i hjertet af København var gallapremiere på den fjerde og sidste sæson af den populære kriminalserie ’Broen’, dukkede meget overraskende et gammel velkendt ansigt op på den røde løber.

Ved siden af hovedrolleindehaverne Thure Lindhardt og svenske Sofia Helin ankom den 41-årige skuespiller Roger Matthisen, der for tiden er aktuel i DR’s genudsendelse af ’Nissernes ø’ – DR’s 14 år gamle julekalender, hvor den populære Nissebande er rejst til de vestindiske øer for at forhindre en falsk julemand i at ødelægge julen.

Roger Matthisen under gallapremieren "Broen IIII" i Imperial, tirsdag den 5. december 2017. Fjerde sæson af "Broen" bliver seriens sidste.
Roger Matthisen under gallapremieren "Broen IIII" i Imperial, tirsdag den 5. december 2017. Fjerde sæson af "Broen" bliver seriens sidste. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Roger Matthisen, der siden tiden med Nissebanden har uddannet sig i økonomi, kommunikation og engelsk fra Copenhagen Business School og i 2015 blev valgt ind i Folketinget for Alternativet, kan sagtens mærke, at ’Nissernes ø’ nu igen er i tv.

»Selvfølgelig kan jeg det. Der er pludselig en masse unge mennesker, der tager kontakt til mig. De er heldigvis glade. Det er ret vildt at tænke på, at det allerede er 14 år siden, at vi lavede det,« fortalte han til BT med et grin.

»Folk henvender sig med alle mulige småting. Jeg var inde og hente en pakke i 7-eleven i går, da en pige sagde: ’Hey er du ikke skuespiller? Først troede jeg, at hun genkendte mig fra ’Broen’, men så kom jeg i tanke om, at den jo først har premiere til januar, så det må have været fra ’Nissebanden’.«

Foto: DR
Vis mere

De sidste par år har Roger Matthisen koncentreret sig mest om sin politiske karriere. I 2010 spillede han en lille rolle som vagt i Bent Fabricius-Bjerres bordel ’Castello Alleycat’ i filmen ’Klovn the Movie’, men ellers har der ikke været så meget skuespil på jobfronten. Derfor kan man sige, at hans kommende rolle i ’Broen’ er lidt af et comeback.

»Det er ret fedt at være kommet med i ’Broen’. Det har været super sjovt og dejligt at opleve, hvor tjekkede de er på et svensk filmset. De har enorm meget fokus på at give skuespillerne en god oplevelse – og hele tiden være et skridt foran. Hvis jeg en dag skulle have en scene, hvor jeg var ked af det, stod de klar på settet og gav mig lov til at sidde lidt for mig selv først, så jeg kunne finde ind i følelsen. Så det har jeg været meget glad for.«

DR har endnu ikke oplyst, hvilken rolle Roger Matthisen har i den kommende sæson af ’Broen’.