»Jeg havde egentlig aldrig drømt om at skulle være vært på TV, forklarer tv-værten« der i dag ikke kunne tænke sig at lave andet.

Cecilie Nielsen passer perfekt som vært på DR1-programmet "Guld i købstæderne". Hendes interesse for historie er unik, og hun kan på et splitsekund øse af sin viden, og man mærker helt tydeligt en fantastisk begejstring og engagement. Og så erkender den 29-årige pige blankt, at hun er en nørd.

I de populære programmer får hun rig lejlighed til at fortælle historier og samtidig snakke med en masse mennesker om deres spændende effekter.

»Jeg ville ikke have noget andet job i hele verden. Jeg elsker mit arbejde, fordi der er så mange vidunderlige fortællinger. Så er det min opgave at formidle det videre på en lidt anden måde,« fortæller den kønne værtinde, der også har haft en stor kærlighed til dansesporten.

LÆS OGSÅ: Johannes Langkilde: Vi er midt i et eventyr

»Jeg har danset meget, og det savner jeg helt klart. Men desværre er mine knæ blevet ødelagt af at danse i mere end 20 år, så i dag må jeg nøjes med at se på. Jeg kan ikke danse mere, men det var helt sikkert en sjov tid. Jeg fik bl.a. rejst til to udenlandske danseturneringer. Det blev også til en del præmier,« siger Cecilie og følger op med et lille suk.

Artiklen fortsætter under billedet

I DR’s "Guld i Købstæderne" bliver der vurderet alt lige fra kæmpe skildpadder til lysestager og meget andet spændende fra folks gemmer. Foto: DR
I DR’s "Guld i Købstæderne" bliver der vurderet alt lige fra kæmpe skildpadder til lysestager og meget andet spændende fra folks gemmer. Foto: DR
Vis mere

LÆS OGSÅ: Claudia Rex misbrugt i slankereklame

Cecilie har altså en vis erfaring med at være på, og det er noget, som passer hende ganske godt.

»Jeg havde egentlig aldrig drømt om at skulle være vært på TV. Det er efterhånden fem år siden, at jeg startede som praktikant hos DR. Senere blev jeg studentermedhjælper, indtil jeg blev opfordret til at gå til casting som deltager i et historieprogram. Casteren mente imidlertid, at jeg havde muligheder for at blive vært. Siden er det bare gået slag i slag,« fortæller Cecilie, hvis første værtsjob var programserien "Huse der former os".

LÆS OGSÅ: Peter Ingemann: Jeg drives af historiefortælling

Hun har en bache-lorgrad i historie, men nåede aldrig at få skrevet sit speciale færdig. Jobtilbuddet på DR lød ganske enkelt for spændende.

Artiklen fortsætter under billedet

Cecilie skal ikke gå mange skridt i det indre København, før hun kan fortælle en god historie. Foto: Peter Hauerbach
Cecilie skal ikke gå mange skridt i det indre København, før hun kan fortælle en god historie. Foto: Peter Hauerbach
Vis mere

LÆS OGSÅ: Medina skal giftes

Privat bor Cecilie på Islands Brygge med sin kæreste, Claus, som hun har været sammen med i seks år.

I virkeligheden er hun dog ikke noget bymenneske og kommer fra den lille købstad Sakskøbing.

»På et tidspunkt kunne jeg godt tænke mig at flytte ud i nogle mere landlige omgivelser. Jeg savner at kunne gå ud i en have og grille, men det er jo lidt svært, når man bor i lejlighed. Til gengæld passer det mig lige nu godt, at jeg ikke har så langt til arbejdet i DR-byen,« siger Cecilie, der har haft rygende travlt i de sidste to en halv måned.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos vejrværten: Jeg har ingen planer om at stoppe

»Det har været hårdt, for jeg har ikke set så meget til min kæreste. Han er artdirector, så han har også nok at se til. Så det er lige med at få det hele til at passe sammen. Til gengæld er jeg god til at slappe af, når jeg endelig har fri. Så ligger jeg i min sofa uden at lave ret meget andet end, at jeg går ud og spiser med Claus eller går tur med min dejlige hund, Skipper. Vi får desværre ikke rejst så meget, men til efteråret skal vi da en tur til Barcelona. Inden for de næste tre år håber jeg også, at vi får mulighed for en tur til Portland i USA,« konstaterer Cecilie Nielsen, der også selv nyder at gå på ­loppemarked.

I 'Guld i Købstæderne' er det dog ikke Cecilie, der står for vurderingen af de mange spændende genstande.

»Det har jeg slet ikke forstand på. Jeg bruger i stedet min energi på at binde de mange effekter sammen med deltagernes spændende ­historier. Ting, som ikke er noget værd, har jo også en historie,« mener Cecilie Nielsen, der i de sidste måneder har optaget programmerne i Køge, Horsens, Nykøbing Falster, Skive og Ribe.

Artiklen blev oprindeligt bragt hos HER&NU.