Blev fyret, mens Holgers liv var i fare

- Det har været en meget hård nyser. Mit livs værste mareridt, siger Holger Juul-Hansens kone, Inge Juul Hansen nu til BT.

Siden den populære skuespiller, der hver lørdag følges af millioner af danske tv-seere i landets mest populære tv-serie 'Matador', blev indlagt første gang med en ondartet lungebetændelse for snart to måneder siden, har Inge Juul været ved hans side.

- Det har trukket tænder ud. Men det har jeg jo selv valgt. Vi har været helt derude hvor kragerne vender, men sådan er det vel, når man har været tæt på, at miste hinanden, siger Inge Juul-Hansen, der kan trække vejret lidt roligere nu.

 - Holger har det væsentligt bedre nu. Han er oppe at gå flere gange om dagen, vi tager nogle gode lange ture på hospitalsgangen, og fredag var han i motionscentret for første gang, så nu ser det ud til, at vi snart kan komme hjem, smiler den 88-årige skuespillers kone.

Holger Juul Hansens lungebetændelse blussede ellers op igen, efter han var udskrevet til hjemmet fra Rigshospitalet efter en uges indlæggelse i starten af september. Her efter blev han indlagt igen på Bispebjerg Hospital, hvor han har ligget på lungeafdelingen siden.

Men efter mere end seks ugers ekstra behandling er lungebetændelsen slået ned, siger Inge Juul.

- I sidste uge stødte så en blærebetændelse til, men den skulle også være på retur, fortæller Holger Juuls kone, der har været sammen med sin Holger nærmest i døgndrift under hele opholdet.

Efter planen skulle hun være startet igen på sit job som coach på Therese Bøvings Balletskole til september, men det har ikke været muligt.

Og oveni uvisheden om sin mands sygdom har Inge Juul-Hansen, der er tidligere solodanser ved Det kongelige Teater, nu modtaget en fyreseddel fra skolen, selvom hun har bedt om mulighed for at starte stille og roligt igen, når Holger Juul-Hansen fik det bedre.

- Holger har fået mig til at love ham, at lige meget hvad der end sker, så vil jeg fortsætte med at arbejde. Men den 1. oktober fik jeg et brev, hvor der stod, at jeg var fyret. Det kom helt uventet og var et kæmpe chok for os begge. Og det har jo ikke gjort det hele lettere. Nej, det er nok mit livs værste mareridt, men nu ser det meget bedre ud med Holger, siger Inge Juul Hansen til BT.

- Børnene er her heldigvis også hver dag, og der har været stor opbakning fra venner og bekendte, der har ringet og skrevet til os. Desværre er det frygteligt vemodigt, for der er ikke rigtigt nogen tilbage fra Holgers egen generation, Helle (Virkner) var den sidste, der sagde farvel, men vi har fået meget støtte fra mange dejlige henvendelser, og sygehus-personalet har været fuldstændigt fantastisk. Hvor er jeg stolt over at leve i et land, der giver så meget, når det virkeligt brænder på, siger Inge Juul Hansen.

- Nu skal vi have Holgers psyke op igen. Ind i mellem er han glad, andre gange er han helt nede og dykke. Heldigvis har det altid været sådan, at der ikke skal så meget til, før han bliver glad, siger Inge Juul Hansen, der har haft en seng stillet  til rådighed under hospitalsopholdet, så hun har kunnet være ved sin mands side 24 timer i døgnet.

Og nu kan de så indenfor en overskuelig tid, at komme hjem igen til deres lejlighed i Skuespillernes Hus på Bispebjerg, København.