Kanal 5 har endnu ikke afgjort, om tv-serien 'Heartless' med Julie Zangenberg og Sebastian Jessen i hovedrollerne som et dæmonisk søskendepar, der er på jagt efter sandheden om deres familie, skal fortsætte.

Det blev afsløret i femte og sidste afsnit, der mandag aften blev sendt.

Tv-serien, der er den første i sin art i fantacy-genren på dansk tv, har fået ros for sit mod, ambitioner og høje kvalitet. Til gengæld har seertallet ikke levet op til forventningerne. Blot 39.000 seere så med,da afsnit 4 løb over skærmen i sidste uge.

-Vi synes, det er en succes, når man ser, hvilken kanal, 'Heartless' er blevet sendt på, siger direktør Thomas Gammeltoft fra Copenhagen Film Fond, der ligesom Public Service-puljen og SBS Discovery har skudt penge i tv-serien, der er produceret af Fridthjof Film.

- Det tager tid og kræver tålmodighed at bygge en tradition op for at se dansk drama op på en kabel-kanal, hvor seerne ikke er forvænt med at se kvalitetsdrama. 

- Jeg synes helt klart, at de skal tage en sæson mere. Det skylder man sit publikum. Så kan de overveje at prøve at sende uden reklameafbrydelser, siger Thomas Gammeltoft fra Copenhagen Film Fond.

Håbet på flere seere

I næste uge mødes SBS/Discoverys programdirektør Maiken Wexø med alle involverede i 'Heartless'-projektet for at tage stilling til en ny sæson.

- Det er et spændende projekt, der er utrolig godt produceret. Det er et sats, og overordnet set havde vi håbet på at få flere seere og også unge seere ind. Seertallet har ligget lige i underkanten af, hvad vi havde håbet på, siger informationschef Jesper Jürgensen fra SBS/Discovery til bt.dk

- Men det er første gang, vi sender drama på vores hovedkanal, Kanal 5, og det skal seerne måske lige vænne sig til. Vi vil evaluere, hvad der skal ske på et snarligt møde med Public Servicepuljen, der har støttet projektet, og Fridthjof Film.