Første kapitel i Hobbitten-trilogien har fået verdenspremiere i New Zealands hovedstad Wellington, der har skiftet navn til 'the Middle of Middle Earth'.

Filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens fantasybog Hobbitten får verdenspremiere onsdag i New Zealands hovedstad, Wellington, hvor tusinder af personer er mødt frem for at få et glimt af filmens skuespillere og instruktør Peter Jackson på den røde løber.

For at markere begivenheden har byens borgmester, Celia Wade-Brown, omdøbt Wellington til 'the Middle of Middle Earth' - en reference til navnet på Tolkiens univers, der også danner ramme for hans Ringenes Herre-trilogi.

Hobbitten, der første gang blev udgivet på engelsk i 1937, er en forgænger til Ringenes Herre, der blev udgivet næsten 20 år senere og første gang endte på lærredet i 2001.

Peter Jackson fortæller ifølge Reuters, at produktionen har været en »vanskelig rejse« grundet finansielle problemer hos filmselskabet Warner Brothers, der står bag Hobbitten.

Første kapitel i trilogien, der får premiere onsdag, bærer titlen 'An Unexpected Journey', mens de sidste to kapitler, 'The Desolation of Smaug' og 'There and Back Again', får premiere i henholdsvis december 2013 og juli 2014.

'An Unexpected Journey' kan ses i danske biografer fra 12. december.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.