Her er det skuespiller Stig Hoffmeyer i rollen som Niels Reinhardt.
Her er det skuespiller Stig Hoffmeyer i rollen som Niels Reinhardt. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Lars-Erik Brenøe hedder virkelighedens Reinhardt. Det er Brenøe, der har været inspirationen til Niels Reinhardt-figuren - Robert Zeuthens personlige assistent - og morderen - i DRs store dramaserie, Forbrydelsen.

Frem til Mærsk Mc-Kinney Møllers død tidligere på året, fungerede Lars-Erik Brenøe som redderens personlige assistent. Ganske som Stig Hoffmeyers figur, Reinhardt, gør det i forhold til Zeuthen (der spilles af Anders W. Bertelsen, red.) i Forbrydelsen.
Læs også:

Anede intet før til sidst: Øv, jeg var morderen

Læs også: Derfor fik Sarah Lund lov at overleve

For Brenøe har det da også været noget specielt at følge Forbrydelsen de seneste ti søndage. Det ligger han ikke skjul på, da BT taler med ham søndag aften.

- Det har været spændende at følge de ti afsnit, især selvfølgelig fordi de har været inspireret af vores virksomhed. Og selvom det er tydeligt fiktion, så er vi glade for at kunne inspirere, smiler han. 

I serien ender Niels Reinhardt med at betale den ultimative pris, da Sarah Lund skyder hende til sidst. Lars-Erik Brenøe håber han slipper noget mere nådigt fra arbejdsmarkedet, når den tid kommer.

- Jeg må indrømme, at jeg håber jeg på en noget mindre dramatisk pensionering, griner han, inden han dog slår fast, at han har følt sig rigtig godt underholdt af serien.

Der er tilmed enkelte steder, hvor han godt kunne ønske, at virkeligheden forholdt sig ligeså godt som på filmlærredet. Det meget tætte forhold der er mellem det statsministeren og toppen af Zeeland, kan han ikke helt genkende.

- Lad mig sige det på den måde, at det ville være rart, hvis politikerne blot var halvt så lydhøre i den virkelige verden, som de er i forhold til Zeeland i serien, griner han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.