'Forbrydelsen' nærmer sig sin afslutning, spændingen stiger, Lund er på bar bund, og listen af mistænkte er stadig alenlang. Hvem myrdede Louise Jelsby? Og hvorfor? BTs tv-anmelder kigger de hovedmistænkte efter i sømmene. Deltag i afstemningen nederst i artiklen.

Niels Reinhardt – pædofil velgører

Det taler for: Det er altid butleren. Reinhardt har hele vejen gået mistænkeligt stille med dørene, og har de seneste uger haft travlt med at hive Zeuthen væk fra sagen og tilbage på direktionsgangen. Han har som formand for Zeelands børnehjemsfond kendt Louise Jelsby og haft rig mulighed for at opsøge hende.

Det taler imod: Det er næsten for oplagt, og det er svært at se, hvorfor vicestatsadvokaten skulle forpurre opklaringen, hvis der er tale om en simpel pædofilisag.

Kristoffer Kamper – den vogtende bror?

Det taler for: Spindoktorer er fulde af løgn. Kristoffer afviste Rosa Lebechs eksmand, gemte kørselsrapporten og forsøger nu at sværte Karen til. Men ingen har som han selv haft mulighed for at handle på egen hånd i statsministerens skygge og påvirke både vicestatsadvokat og justitsminister. Måske har han blot villet beskytte sin bror, men hvis Kristoffer er involveret i mordet på Louise, så kan han også have dræbt Benjamin.

Det taler imod: Ikke så meget faktisk. Jonathan Spang er et tilpas kendt ansigt til, at vi vil kunne huske ham som morderen lang tid frem.

Karen Nebel – det ukendte kort

Det taler for: Kærlighed gør blind, og den utrolig velunderrettede Karen er forelsket i statsministeren, og hun vil gå langt for at beskytte ham. Måske så langt som til at dræbe Louise og Benjamin. Vi ved intet om hendes baggrund, og hvad er det for hemmelige møder, hun har haft med Zeeland?

Det taler imod: Karen har næppe forgrebet sig på Louise, så hvis hun har myrdet hende, er det for at dække over andre. Hun har været meget hjælpsom overfor Lund, og det virker ikke sandsynligt, at hun alene skulle have politisk magt til at få sagen henlagt. Det ville være nyt med en kvindelig skurk.

Kristian Kamper – den ensomme ener

Det taler for: Benjamin havde set, ikke gjort, noget, som hans far aldrig ville tilgive ham, ifølge Lunds citat. Hvis det står til troende, kan det meget vel handle om far selv, og Kristian har endnu intet alibi for den fridag, hvor mødet i Esbjerg blev aflyst. Kristian kan have mødt Louise, Benjamin har set det, og Kristoffer har ryddet op.

Det taler imod: Statsministeren har været særdeles ivrig for at få opklaret sagen. Og han har næppe haft mulighed for at bevæge sig helt alene rundt og samle små piger op uden PETs eller hans stabs viden.

Robert Zeuthen – den plagede magthaver

Det taler for: Robert Zeuthen er et plaget menneske, der har behandlet sin familie hårdt. Han har kategorisk nægtet kendskab til den gamle sag og handler nu uden om politiet for at finde Emilie. Måske for at få stoppet efterforskningen? Robert vil som Louises morder endnu bedre end Reinhardt fuldende cirklen mellem den gamle sag og kidnapningen – og dermed endnu en gang bringe Emilies liv i fare.

Det taler imod: Zeuthen kan ikke placeres i Gudbjerghavn. Endnu...

Kæresten Carsten – den forsmåede elsker

Det taler for: Mange har længe haft et godt øje til børnelægen Carsten, der har set sig ond på sin rival, Robert Zeuthen. Han vil med egne ord gøre alt for Maja – og for at få ram på Zeuthen.

Det taler imod: Karsten har ingen forbindelse til den gamle sag. Eller til vicestatsadvokaten. Hans rolle er heller ikke stor nok til at bære morderens ansvar, men måske kan han have indgået en uhellig alliance med kidnapperen, da alt endnu så mere enkelt ud?