Den danske radiomand og tv-legende Hans Otto Bisgaard var en nær ven af Morten Carlsson, der søndag døde i en tragisk bilulykke

De lærte hinanden at kende i 1987, da Morten Carlsson netop var ansat i DR. Han var egentlig uddannet socialrådgiver, men fik muligheden for at prøve sig selv af i lære som tv-producent.

- Jeg er glad for, at du ringer, for det giver mig mulighed for at understrege, hvor meget dem, der arbejder i baggrunden, betyder for os galninge på skærmen. Alt tv jeg lavede efter 1987 havde Morten som ankermand i baggrunden, siger Hans Otto Bisgaard til bt.dk.



Bisgaards og Carlssons veje krydsedes allerede, da Carlsson var dreng. De stammer begge fra Brøndbyøster. Carlsson kom til koncerterne i Bisgaards legendariske Brøndby Popklub. Han har tidligere overfor BT beskrevet, hvordan han som 12-årig sneg sig hen i popklubben for at se dengang helt ukendte Led Zeppelin.

- Der er mere end ti års forskel på os, så vi kendte ikke hinanden dengang, men vi har ofte senere talt om, at vi vist er nogle af de få i den danske medieverden, der har modtaget Brøndby Kommunes ungdomslederpris, siger Bisgaard.

- Mortens motto var, 'det er sjovt at lave tv'. Det var altid hans sidste ord, inden vi gik på ude i studiet. Jeg har nogle gange fået at vide, at jeg virker meget rolig, når jeg er på skærmen. Det var Mortens skyld. Det var et stort privilegium at arbejde sammen med ham - hans helt unikke evne var at skabe tryghed, ro og omsorg for os, der skulle på skærmen. Jeg har før sagt, at lave tv sammen med Morten Carlsson var som at spille på et fodboldhold med Peter Schmeichel på mål, siger Hans Otto Bisgaard.

Venskabet mellem Bisgaard og Carlsson fortsatte, da DR-chefen ikke fik den nysopslåede stilling som eventchef i DR-afdelingen Radio Rytmisk. Der reelt havde samme indhold som hans tidligere stilling som underholdningsredaktør i underholdningsafdelingen.

I stedet blev han ansat i produktionsselskabet STV og som formand for autismeforeningen. Carlssons søn Lasse er autist.

Han stod bag flere store underholdningsarrangementer i private firmaer.

- Morten havde et stort, stort hjerte med i alt, hvad han foretog sig. Han var uddannet socialrådgiver, et meget socialt menneske. Opvokset i en gammelkommunistisk familie i ordets bedste betydning, og samtidig en dygtig mand på den kommercielle bane. Jeg har deltaget af og til i arrangementer til fordel for autismeforeningen, og har en stærk fornemmelse af, at han vil blive savnet som formand, siger Hans Otto Bisgaard.

- Min kone siger, at Morten var min nærmeste ven. Vi talte sammen hver 14. dag. Som et par slyngveninder, tror jeg, man kan sige. Jeg kender ikke andre mænd, jeg har talt så meget og så åbent sammen med, siger Bisgaard.