Men skuespilleren Rasmus Botoft, 40, har stor forståelse for, hvor svært det er at være pårørende til folk med depression, som han selv har haft tæt inde på livet.

Skuespilleren Rasmus Botoft, 40, har vænnet sig til at blive mødt af et ’Hej, Claaus’, når han går på gaden.

Normalt er det ellers som snobben Poul i ’Rytteriet’ , at han har fået sit folkelige gennembrud sammen med kollegaen Martin Buch.

Men rollen i DR-serien ’Lykke’ som den midtvejskrise-ramte revisor, der har en affære med aupairpigen Ada, har skubbet snobben lidt i baggrunden.

Han er netop fyldt 40 år, og umiddelbart ser han ikke trykket af nogen fyrreårs eller midtvejskrise.

. – Det føles fint at fylde fyrre. Jeg har det godt med at blive ældre, selv om jeg synes, jeg er blevet lige lovlig grå i siderne, siger Rasmus Botoft og stryger sig over håret.

-Jeg føler, jeg er et godt sted i mit liv. Jeg har det rigtig godt i mit ægteskab og karriere. Der er ingen Claaus- depression over mig.

Det var værre, da jeg var i slutningen af tyverne og i starten af trediverne, hvor jeg var meget rodløs, og ikke helt kommet i sync med mig selv, og hvor jeg skulle hen.

- Nu har jeg fundet hvile i mig selv. Men det må være hårdt at være i starten af tyverne idag, siger han og uddyber:

-. Der er så store krav og forventninger, der skal indfries, både hos mænd og kvinder. Man skal realisere sig selv, gå til yoga, spise hørfrøolie hver morgen, vaske op og være i form. Der er så meget, man skal, at man helt taber pusten.

Måske er det et pres, man får bygget op som mand, at man skal være supermand hele tiden, og det er da alligevel ingen, der er, når det kommer til stykket

Ikke bare den sjove mand

Rollen som revisor Claus i ’Lykke’ er hans første store tv-hovedrolle.’

-Jeg er rigtig glad for, at jeg får lov til at vise, at jeg ikke kun er den sjove mand, men også kan lave mere alvorlige ting. Jeg har haft det skønt med at være Claus.

Mange synes, Claus er et kvaj, og det er han også langt hen ad vejen. Men han forsøger jo at gøre det rigtige og tager konsekvenserne af sine gerninger, medgiver Rasmus Botoft og fortsætter:.

- Der er nogle mænd i 50érne, der bliver tabt for samfundet og har svært ved at komme op igen, når de bliver skilt. De bliver flove, hvis de har fiasko . Andre har slidt sig selv op og jagtet lykken alene i karrieren, som så måske har vist sig at være hul. De mangler netværk, der kan samle dem op, når det brænder på og savner deres fundament, ligesom Claus. Og det er farligt. Mænd har en tendens til at lukke sig inde i sig selv som en snegl, siger Rasmus Botoft og tilføjer:.

Far fik dyb depression

Han har selv oplevet at have depression tæt inde på livet.

-Min far fik en mærkelig afslutning på sit liv. Han fik en dyb depression efter et meget farverigt liv med mange svingture fra den ene yderlighed til den anden.  Det med den dybe depression kan jeg ikke kende fra mig selv, for jeg har en yderst positiv tilgang til verden.

Men jeg har stor forståelse for, hvor svært og umuligt det kan være for de pårørende til mennesker, der rammes af en depression, fordi jeg har haft det så tæt inde på livet på min fars ældre dage.-

Lige nu er han på turne med Det Kongelige Teaters forestilling 'Mordets Melodi' og så er han så småt begyndt sammen med rytter-kollega Martin Buch på at skrive tekster til en ny omgang af 'Rytteriet'.