SPOILER-ADVARSEL: Hvis du endnu ikke har set andet afsnit af Robinson Ekspeditionen, skal du ikke læse videre, hvis du ikke vil have spoilet afsnittet.

Backer, Mathias og Andreas var mildest talt stolt, da de vendte hjem fra en fisketur i mandagens afsnit af 'Robinson Ekspeditionen'. De havde fanget en stor og flot fisk.

Men det viste sig ret hurtigt, at de havde snydt og løjet. Både for produktionshold og holdkammerater. De tre fra Veteranholdet, som blev introduceret i aftenens afsnit, havde nemlig fundet frem til en fiskerilandsby, hvor de havde tigget sig til en fisk. Backer og Andreas løj om det, da de blev konfronteret af ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg. Mathias krøb til korset.

Det strider klart mod realityprogrammets regler, og det blev kategoriseret som decideret snyd. Man valgte dog ikke at smide dem hjem på stedet. Konsekvensen blev, at veteranerne, som i den grad følte et tillidsbrud fra de tre herre, kom i ø-råd - hvilket også fredede 'De Gamle', der skulle have været i ø-råd.

Så i dette ø-råd var det kun Mathias, Backer og Andreas, som havde pistolen for panden. Alle stemmer endte på den unge deltager, Andreas, der flere gange har givet udtryk for, at han er stor fan af programmet og Backer og Mathias, som han selv kaldte for legende.

Derfor havde han også svært ved at holde tårene helt tilbage.

»Jeg føler overhovedet ikke, det er mig, der bærer hovedansvaret. Jeg er mindst lige så værdig, som de er til at gå videre,« siger han til Kjeldbjerg og fortsætter:

»Jeg elsker Robinson, og jeg har glædet mig længe (til at deltage, red.).«

Og for at gnubbe ekstra salt i såret, så afslørede Jakob Kjeldbjerg, at han rent faktisk havde tænkt sig at frede Andreas i ø-rådet, men den beslutning afhang af én meget vigtig ting.

»Jeg havde egentlig tænkt mig at fritage dig for ansvaret. Du er ung, ny og naiv. Og så fulgte du vel egentlig bare dine to helte. Men når du vælger at stille dig over for mig og lyver mig direkte op i mit åbne ansigt, så har du hovedet på blokken som de to andre,« siger Kjeldbjerg til ham.

Udover Andreas røg Johan også ud af program to efter en dødskamp. Det var Johans anden chance i programmet. Han måtte nemlig udgå af programmet i sidste sæson, efter han kom til skade og brækkede flere ribben. Derudover valgte Patricia at trække sig på grund af sygdom.