Sofie Gråbøl som Sarah Lund i Forbrydelsen lll
Sofie Gråbøl som Sarah Lund i Forbrydelsen lll Foto: Tine Harden / DR
At spille Sarah Lund i 'Forbrydelsen' har på mange måder været både hårdt og opslidende for den danske stjerne Sofie Gråbøl.

Men det var langt fra lettelse, der meldte sig hos skuespillerinden, da optagelserne til det allersidste afsnit af den nye - og altså sidste - sæson af den populære tv-serie var slut.

- Jeg var meget følelsesmæssigt berørt, da det skete, mere end jeg troede, at jeg ville blive. For jeg er lidt som Sarah Lund. Mine følelser sidder ikke udenpå tøjet, siger Sofie Gråbøl i et interview med engelske The Independent og fortsætter:

- Jeg gik ind i min garderobe. Tog sweateren af, lagde min pistol og kørte hjem. Og jeg græd hele vejen.

Ingen ved, hvem morderen er - 2


Mens det har været ret sparsomt med interviews med den danske stjerne i de hjemlige medier i forbindelse med sæson 3 af serien, har Sofie Gråbøls kultstatus i især England affødt stribevis af store interviews i landets mest ansete medier. Herunder altså The Independent.Og det er også her hun røber, at hun langt fra har Sarah Lunds talenter.

- Ligesom alle andre ved vi skuespillere ikke, hvem morderen er. Og i alle de år, jeg har spillet hende, har jeg gættet forkert 3 gange, fortæller Sofie Gråbøl, som har et lidt ambivalent forhold til den amerikanske udgave af serien. Og nok har lidt ejerfornemmelser over rollen som Sarah Lund.- Jeg har en meget lille birolle i et enkelt afsnit af 'The Killing'. Er et af de mennesker på Sarah Lindens (som Lund hedder i den amerikanske udgave, red.) vej, som kan bidrage med en bid information, der kan føre hende videre i jagten på morderen.

- Og jeg husker, at da Sarah Linden kommer hen til mig på denne parkeringsplads iført en sweater og begynder at stille mig spørgsmål, var der en lille 4-årig pige indeni mig, som råbte 'giv mig min sweater, hvad tror du, at du laver? Det er min!, fortæller hun i The Independent med et stort grin.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.