Seerne må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil se 'Matador' rulle over skærmen igen, igen, igen. For det varer lidt, inden den folkekære tv-serie om livets gang i Korsbæk rammer skærmen igen.

Optagelserne med bankdirektør Varnæs og matadoren Mads Skjern er nemlig igang med at blive restaureret, så de også får en digital levetid.

»Vi har ikke lagt os helt fast på, præcis hvornår vi genudsender »Matador«. Men det, vi kan love, er, at næste gang seerne bliver præsenteret for Matador på DR1, bliver det i en restaureret udgave af alle 24 afsnit. Det bliver formentlig i 2017, for det tager tid at restaurere så mange afsnit,« siger DR1´s kanalchef Pil Gundelach Brandstrup til bt.dk.

I forbindelse med DR´s 90 årsdag viste DR1 afsnit syv, hvor Fru Fernando Møhge har rund fødselsdag, og hvor Laura må lave den fine fødselsdagskage om igen og igen.

»Vi startede med afsnit syv, fordi vi gerne ville vise det afsnit specifikt i forbindelse med DR´s 90 års fødselsdag, så der er stadig lang vej igen, før vi er færdige,« siger Pil Gundelach Brandstrup.

Hvad restaureringen kommer til at beløbe sig til, kan kanalchefen ikke røbe.