For Annemette Voss, 30, blev sejren i 'Den store bagedyst' startskuddet til et helt nyt liv.

DR´s populære kagekonkurrencen har i den grad vendt op og ned på alt. Da Annemette Voss mødte i teltet til optagelserne, var hun gift, mor til to og næsten færdig arkitekt. I dag er hun skilt, har fundet en ny kæreste, har droppet arkitektuddannelsen og satser 100 procent på det søde liv for sig og sine to børn.

Hun har fået fast grund under fødderne med kogebog, foredrag, events og et spritnyt samarbejde med OBH Nordica om kager og opskrifter.

- Der er utrolig meget knald på mit liv lige nu, men det har også været rigtig sjovt. Jeg har valgt, at jeg vil kombinere min passion for kager med design og formidling, fortæller Annemette Voss, der opfatter sig som heltids-kagebager.

- Det er dejligt, at nogen tror på mig og bakker mig op. Jeg har ikke lyst til at være kendt som 'Bagedyst-vinderen', men som Annemette, der vandt 'Bagedysten'. Man kan ikke leve af en titel som vinder af 'Den store bagedyst', for lige om lidt kommer der jo en ny vinder, forklarer hun, der nu kan gense sin kagekamp på DR1 hver søndag.

- Hvis jeg skal være langtidsholdbar, handler det ikke om bare om mit ansigt. Man må fokusere på, hvad er det, man kan og holde fast i sit produkt.

Hun lægger ikke skjul på, at der ikke er nogen lette smutveje, når det gælder om at få banket en forretning op.

- Der ligger meget arbejde i at få folk til at tro på dig. Man kan ikke leve af at vinde en bagedyst. Man skal gøre det, der giver mening, men ikke for enhver pris.
Det er vigtigt, at man husker at have det sjovt med det undervejs, fortæller hun.

Græder ikke over kagerne

De fleste af øvrige deltagere er tilbage i deres gamle job, og Annemette Voss er stadig i kontakt med mange af dem.

-De fleste havde et job, de var glade for, som de er vendt tilbage til. Jeg var et sted i mit liv, hvor der var plads til forandring, fortæller Annemette Voss.

-'Bagedysten' har fat i helt almindelige mennesker, der ikke har valgt at bage som deres levevej. De fleste melder sig for at have det sjovt, prøve noget nyt og se sig selv i et nyt liv. Meget handler også om at få anerkendelse for det, man laver.  Og det er ikke sjovt at få at vide af dommerne, at man kunne have gjort det bedre, når man  har øvet sig i 45 timer på at lave den kage og hverken set sin mand eller børn. Så er det ikke kagerne, man græder over! siger Annemette Voss med eftertryk og fortsætter:

- Det er ikke rart at få at vide, at man ikke er god nok!

Må også dele skilsmisse
Hun er stadig overrasket over, hvad tv-programmet har gjort ved hendes liv, og det er ikke alt, der har været sjovt at dele med offentligheden:

-Jeg anede ikke, hvad jeg gik ind til. Men når man gerne vil fortælle om de gode sider, må man også tage de dårlige med. Jeg blev skilt, da 'Bagedysten' var slut, men jeg synes,  at vi har klaret det meget godt, selv om det er forfærdeligt at blive skilt.