DR3's program fortsætter, selvom ingen af første sæsons par stadig er sammen - programmet handler lige så meget om at udfordre seernes syn på parforhold siger kanalchef

I går afslørede det sidste tilbageværende par fra DR3's eksperimenterende program 'Gift ved første blik', at de ikke længere var sammen. Det drejer sig om Mie Sørensen og Simon Kjærsgaard Andersen, der altså som det eneste par fra den første sæson af 'Gift ved første blik' stadig var sammen - lige ind til midten af februar.

På trods af, at ingen af de tre par fra programmet formåede at blive sammen, er DR i gang med at forberede en ny sæson af 'Gift ved første blik'. DR1's kanalchef, Pia Gundelach Brandstrup, ser nemlig ingen grund til at lukke ned for programmet.

- Det er selvfølgelig trist, at Mie og Simon ikke længere er sammen. Men jeg håber da, at de i det mindste har fået noget ud af programmet, og at de er blevet klogere på, hvad der er vigtig for dem i et parforhold. Det er lige så meget det, der er programmets formål, siger Pil Gundelach Brandstrup til BT og fortsætter:

- Én af vores missioner i programmet er også at udfordre seernes syn på sig selv, og hvordan de rent faktisk håndterer parforhold. På den måde er det jo et eksperiment, hvor vi får udforsket og udfordret nogle af de idealer, som vi opstiller for os selv og hinanden, når det handler om at finde den eneste ene.

Hun henviser til, at det i lige så høj grad er et program for seerne, og derfor er programmet stadig meget relevant.

- Jeg synes ikke, at det gør programmet mindre relevant, at alle tre par er gået fra hinanden. Jeg tror, at der er 1,5 millioner singler i Danmark, og det her er et incitament til dem, der lever alene og har svært ved at finde kærligheden. For programmet handler jo om at udforske, hvordan man eksempelvis kan finde sin partner. Det gør jo ikke, at det er mindre relevant, fordi de tre par ikke blev sammen.

DR er i øjeblikket i gang med at caste nye deltagere til næste sæsons programmer.