Bryllupsrejsen blev begyndelsen til enden for Ane og Ulrik, der endte med at opgive kærlighedseksperimentet 'Gift ved første blik'. Her forklarer Ane, hvad der gik galt.

Den 32-årige sygeplejerske Ane-Marie Fleischer Larsen og den to år ældre Ulrik Pihl kom ellers fint fra start. Tiltrækningen var åbenlys, og da bryllupsfesten var slut, og brudesuiten indtaget valgte parret – såvidt vides som det eneste par i denne omgang af DR-programmet 'Gift ved første blik' – at fuldbyrde det arrangerede ægteskab.

Siden fulgte en bryllupsrejse til Kroatien, og her begyndte det så at gå skævt mellem de to. I sidste uge så seerne det helt nye par småskændes over alt fra transporttid, sol vs. skygge til komplimenter - og hvor mange af dem, man skal give og få.

Derfor valgte Ane at træffe beslutningen om at opgive ægteskabet og dermed eksperimentet - trods hjælp fra både psykolog Annemarie Bergholt og sognepræst Michael Bratsch.

Det meddelte hun i program fire, der blev sendt tirsdag aften.

Men hvorfor gik det så galt? BT har snakket med Ane om det fejlslagne ægteskab

»Jeg tror, at vi var lidt for hurtige til det seksuelle, så det blev alt for hurtigt et tema. Det kom til at fylde for meget. Og det er svært at snakke om sex med en, man lige har mødt,« forklarer hun.

Ane og Ulrik.
Ane og Ulrik. Foto: DR/Jakob Mydtskov
Vis mere

Som Ane også gav udtryk for i programmet, ville hun ønske, at hun og Ulrik havde ventet noget tid med at være intime, men peger på, at de begge blev grebet af stemningen efter en bryllupsfesten.

Men kunne parret så ikke bare have taget et skridt tilbage og i stedet fokuseret på at lære hinanden at kende? Nej, mener Ane.

»Det kom for hurtigt i spil, og vi var meget forskellige på det punkt. Skaden var ligesom sket. Det fyldte bare meget for os begge to, så vi glemte at lære hinanden at kende på et andet plan,« vurderer hun.

Den lidt anstrengte bryllupsrejse, hvor parret småskændtes om alt fra transporttider til sol og skygge hjalp heller ikke på sagen:

»Jeg ved ikke, om det var dér, det gik ned ad bakke, eller om det var kombinationen af det hele,« siger hun.

Uanset hvad, der startede krisen var Ane dog ikke i tvivl om, at hun ikke havde lyst til at blive i det arrangerede ægteskab de resterende tre uger.

»Jeg tror, Ulrik var ked af, at jeg ikke gav det en chance, men jeg var nødt til at lytte til mig selv, og hvordan jeg havde det. Så det var min beslutning.  Vi kunne jo sagtens have trukket det i langdrag, men jeg syntes ikke, det stod til at redde,« forklarer hun.

Siden optagelserne til programmet har Ane og Ulrik ikke haft nogen kontakt. De blev skilt kort efter bruddet.

'Gift ved første blik' bliver sendt tirsdage klokken 20 på DR1.