Det kom nok som en overraskelse for mange seere, at ægteparret Camilla og Nicolas valgte at forblive gift som det eneste par i DRs kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik', der havde sæsonafslutning tirsdag aften. En overraskelse, fordi parret har skændtes og stukket til hinanden nærmest fra begyndelsen.

Men der er en særlig grund til, at deres endegyldige 'ja' til hinanden er kommet som en overraskelse for mange, fortæller Camilla Ellekilde Høj til BT

I et af de sidste afsnit så man, hvordan alle parrene var på en romantisk tur væk fra hverdagens stress og jag. Nicolas Feer og Camilla Ellekilde Høj tjekkede ind på Skodsborg Kurhotel, og det lille åndehul fra hverdagen fik tilsyneladende noget frem i sidstnævnte. Det fik man i hvert fald indtrykket af efter at have set afsnittet, hvor parret kigger de fem uger gamle bryllupsfotos igennem, pjatter og griner som nyforelskede, slår en overgearet omgang sten-saks-papir, og en fjollet Camilla Ellekilde Høj lægger op til at løbe om kap på hotellets gange.

Stemningen var god. Og på de sociale medier skrev folk, at det var dejligt at se, at man 'bare skal hælde rødvin på Camilla, så bløder hun lidt op'. Men Camilla Ellekilde Høj har slet ikke drukket forud for optagelserne af den omtalte scene, fortæller hun til BT. Og hun er ikke 'blødt mere op', end hun normalt er. Programmerne har bare hidtil undladt at vise hendes frie, fjollede side.

Hun bakkes op af  Nicolas Feer, der mener, at de igennem hele sæsonen skulle fremstå som det stridende par for at seerne ikke skulle tage for givet, at de ville ende med at forblive gift.

»Vi har grinet og fjollet fra første uge, men det er ikke kommet med i programmerne. De ville gerne holde overraskelsesmomentet til det sidste, og det er fair nok, men for os var den aften ikke noget særligt. Det var ikke, som for seerne, et chok for os, at vi også kunne have det sjovt sammen. Sådan havde vi det også på bryllupsnatten, hvor vi fjollede og havde det dejligt. Men for os var det dejligt, at det endelig kom med i et program, så folk kunne se, hvordan vi faktisk havde det med hinanden.«

I det hele taget har Camilla Ellekilde Høj hele tiden følt, at hun blev fremstillet som ond, egoistisk og usympatisk. Noget som både hun og Nicolas Feer ikke har kunnet genkende. De hårde kommentarer flød på de sociale medier, som Camilla Ellekilde Høj hurtigt lærte at holde sig fra. Men på et tidspunkt blev det så hårdt, at hun i en periode slet ikke havde lyst til at se programmerne, fordi hun vidste, at nu skulle hun udstilles negativt igen.

»Jeg vidste jo godt, at det ikke var bare et dating-eksperiment, men også et tv-program, da jeg meldte mig til. Men jeg blev alligevel chokeret over vinklingen​ og måden, jeg blev fremstillet på, samt modtagelsen fra Danmark. Det har været hårdt. Rigtig hårdt,« siger Camilla Ellekilde Høj, der derfor opsøgte både produktionsselskabet Snowman Productions, der producerer programmet, og DRs presseafdeling for at tale det hele igennem.

»Jeg syntes, jeg havde behov for støtte og backup. Hvad kunne vi sammen gøre for at få stemningen til at vende? Jeg følte ikke, jeg var det menneske, som blev vist på skærmen, så jeg ville gerne have forklaret ud i pressen, at jeg er meget mere end det.«

Ifølge Camilla Ellekilde Høj var DR overraskede over de ting, hun sagde, men var lydhøre og forstående. Og stille og roligt fik de sammen vendt stemningen, så hun kunne rumme det hele. Hun understreger dog, at deltagerne ikke havde det mindste at sige i forhold til det, der blev vist i programmet, men fik hjælp til at håndtere al ståhejet, som opstod i kølvandet.

Hendes tv-partner Nicolas Feer gled dog noget mere smertefrit forbi den vrede folkestemning. Og det er der en særlig grund til, vurderer han.

»Camilla er klippet meget værre, end hun er, og jeg er måske klippet en del bedre, end jeg er. Folk bliver chokerede, når de møder mig og finder ud af, at jeg godt kan finde på at sige noget sarkastisk og være fremme i skoene. Efter at have set programmet forventer de nok, at jeg er en blød krammebamse.

Selvom Camilla Ellekilde Høj var igennem en hård periode, så har hun bestemt ikke fortrudt sin deltagelse.

»Jeg ville ikke have været det foruden. Jeg tror faktisk, jeg er blevet et bedre menneske af at være med.«

Trods den senere skilsmisse var Nicolas Feer og Camilla Ellekilde Høj de eneste, der forblev gift efter de fem uger. De ses stadig ofte, men vil ikke kalde sig kærester.

»Da vi blev skilt, viste det sig, at vi havde flere følelser for hinanden, end vi havde regnet med. Og så blev vi ved med at ses. Vi er ikke kærester, men vi ses ofte og skriver sammen dagligt, og vi lukker heller ikke muligheden for det (at blive kærester, red.),« siger Camilla Ellekilde Høj.

Allan Fehrs og Pernille Jakobsen besluttede tidligt i processen, at de ville skilles, når tiden var gået. De holdt deres ord, men har i stedet fået et godt venskab.

Mette Tell og Christian Lundmand Jensen blev skilt, da især Mette Tell fandt ud af, at ægteskabet var vigtigere for hende end som så. De fortsatte dog som kærester, men har siden slået op.

Martin Dam Asholm og Birgitte Nielsen blev skilt ved programmets slutning, og Birgitte Nielsen fandt siden en dejlig mand. Det tidligere par taler stadig sammen.