Vi kender hende som den uerfarne, lidt naive og ofte akavede skolelærer Hjørdis fra succes-tv-serien ’Rita’.

Men snart er den unge skolelærer ikke kun en bifigur i den populære tv-serie. Hun får sit helt eget tv-show, der ventes at blive vist på TV2 til næste forår.

Mens den skrappe ’Rita’ bliver genudsendt på TV2, er skuespilleren Lise Baastrup i fuld gang med optagelserne af den nye tv-miniserie, hvor hun har hovedrollen som Hjørdis.

For første gang på dansk tv laves der nemlig en såkaldt ’spin-off’ efter amerikansk mønster, hvor en figur fra en populær tv-serie får sin egen tv-serie.

Optagelserne af ’Hjørdis’ er i disse dage i fuld gang på en nedlagt skole i Rødovre – i de selvsamme omgivelser, hvor ’Rita’-serien udspiller sig.

Her har BT TV mødt Lise Baastrup, som viser rundt på settet. Lise Baastrup er overordentligt glad for sin nye status som hovedrolleindehaver, men rundvisningen går ikke helt, som hun havde forventet... Se den sjove rundvisning i klippet herover.

 

 

Det er forfatteren Christian Torpe, der også har lavet ’Rita’, der har fået ideen til ’Hjørdis’.

I serien har Hjørdis ansvaret for en temauge om mobning, der skal munde ud i en musical, og skolen har derfor inviteret kronprinsesse Mary, der er protektor for et antimobnings-program, til at komme og overvære forestillingen. Men så bliver skolelederen nervøs for, om børnene nu kan synge godt nok – og så er der ballade.

- Hjørdis er en fantastisk karakter, så jeg fik lyst til at lave noget positivt og udnytte alle de gode ting, der er i Hjørdis. Hun er så at sige det positive modstykke til den hårde, lidt kyniske Rita, fortæller Christian Torpe og afslører, at Hjørdis oprindeligt skulle have været en lidt kluntet, velmenende, homoseksuel mand.

- Men så så jeg Lise Baastrups afgangsforestilling, hvor hun stjal hele showet, og skrev rollen om specielt til hende. Hun har så at sige givet sig selv jobbet, forklarer Christian Torpe.

’Hjørdis’ er instrueret af Lars Kaalund og produceres af det samme filmhold fra SF-film, der har lavet to sæsoner af ’Rita’ , så alle færdes hjemmevant på settet.

Bortset fra skoleleder Helle, spillet af Ellen Hillingsø, er der ingen velkendte ansigter fra ’Rita’ med i miniserien.

Men Hjørdis får hjælp af en helt speciel tysk musiklærer, spillet af Martin Brygman.

Hjørdis’ er i fire afsnit og får premiere på TV2 til næste forår.