Bag den skæve komedie om sex og forhold ’En, to, tresomt’ står den erfarne instruktør Claus Bjerre, der har instrueret de sidste seks ’Far til fire’-film. Og i forhold til familiefilmene må man sige, at han med sin nye lavbudget-film er sprunget ud i en noget anden boldgade.

Filmholdet er lille, skuespillerne ukendte, og meget af handlingen improviseret. Faktisk kendte ingen, inklusive Claus Bjerre, slutningen, før de var halvvejs gennem filmens optagelser.

- Normalt har man på filmoptagelser en fast procedure og manuskript, men her mødte vi op hver dag uden at vide, hvad vi ville lave, før vi fandt ud af det i samråd. Det var meget kreativt og udmattende og en skøn pause fra de store produktioner. Det var en kæmpe frihed og virkelig sjovt og spændende at arbejde med film på den måde, siger han.

Undersøge grænserne

Selv om Claus Bjerre ikke selv har forsøgt sig med et polyamorøst forhold, var han interesseret i at undersøge grænserne mellem venskab, sex og kærlighed.

- Jeg er før stødt ind i par, der levede sådan, blandt andet da jeg boede et år i Frankrig, og det har gjort mig nysgerrig på emnet. Jeg tror, filmen deler vandene, og håber, den inspirerer til, at vi ikke behøver at have en så fasttømret forestilling om, hvad et parforhold er, siger han.