41-årige Anne Hvid har været fan af Anne Linnet siden hun var 16 år. I fredagens program får hun endelig muligheden for at vise idolet, hvad hun kan. På scenen ligger en tegning, hun har tegnet af og til den danske sangerinde.
41-årige Anne Hvid har været fan af Anne Linnet siden hun var 16 år. I fredagens program får hun endelig muligheden for at vise idolet, hvad hun kan. På scenen ligger en tegning, hun har tegnet af og til den danske sangerinde. Foto: Camilla Rønde
I fem år har Thomas Blachman været X Factors mest markante og velartikulerende ansigt udadtil. Thomas Blachman er Mr. X Factor. Men i år ser det ud til, at den skaldede dommer har mødt en værdig konkurrent.

Debutanten Anne Linnet har vist sig at være en yderst populær kvinde blandt deltagerne. Og det på trods af, at hun, sammenlignet med sin mandlige og erfarne kollega, er en kvinde af få ord, når hun sidder ved dommertrioens hvide bord.

Og endnu mere mundlam bliver debutanten i fredagens X Factor, da hendes tro kopi melder sin ankomst. Iklædt sorte skinnende bukser som Anne Linnet denne dag og med en frisure, der på afstand let kunne forveksles med idolets.

- Anne Linnet betyder alt for mig, fortæller vejlenseren Anne (ja, det hedder hun altså) og tilføjer:

- Jeg har engang været forelsket i Anne Linnet. Det har været som et forbillede, men alligevel også et ønske om, at hun faldt for mig.

41-årige Anne Hvid gik sågar så langt som at flytte til København for mange år siden for at komme tæt på sit idol, som hun derefter troppede op hos for at aflevere end demo-indspilning - som Anne Linnet aldrig reagerede på. Senere mødte hun idolet backstage og fulgte efter hende ud på toilettet for at spørge, om hun ikke havde brug for en ny korpige.

Men nu får Anne Hvid endelig chance for at få respons på sin kunnen. Tror hun.

For Anne Linnet, der tydeligvis er beklemt ved situationen og den heftige opmærksomhed, overlader nemlig afgørelsen til sine kollegaer, mens hun selv må gemme ansigtet i hænderne, da den dedikerede superfan fremviser et hjemmetegnet portræt af sangerinden og desuden fremfører Anne Linnet-hittet 'Smuk og dejlig' med en vokal, der læner sig meget op ad originalen. En optræden som imponerer Thomas Blachman, men -

- Det er også på kanten til at blive lidt uhyggeligt, siger han i aftenens X Factor.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.