Englænderne har været vilde med Sofie Gråbøl, lige siden de så hende og hendes sweater første gang i 'Forbrydelsen'.

Og nu kvitterer de så ved at caste hende i en af de helt store roller i en ny engelsk dramaserie 'Broadchurch in the Arctic'.

Optagelserne til serien - som der foreløbig er planlagt 12 afsnit af - er gået i gang i både England og i Island, hvor den danske stjerne Sofie Gråbøl bl.a. spiller sammen med Harry Potters rektor Dumbledore, alias Michael Gambon.

I dramaserien får hun god brug for sin berømte sweater. Sofie Gråbøl spiller nemlig borgmesteren i en afsidesliggende den lille arktiske by Fortitude, som for første gang nogensinde står overfor et drab.

Drabet og opklaringen af det kommer dermed til at spænde ben for Gråbøls planer og ambitioner om at forvandle det frosne paradis til en ny turist destination.

- Den handler om kærlighed, vrede og grumme hemmeligheder, der ligger begravet under en smuk facade. Og det er meget mere end en krimi, forklarer seriens producent.

Med sin rolle den nye engelske serie gør Sofie Gråbøl en række af hendes danske kolleger selskab.

Både Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster Waldau og Ulrich Thomsen nyder nemlig for tiden kæmpe succes som tv-stjerner i udlandet.

Udover ovennævnte rolle, skal Sofie Gråbøl i år også debutere på de skrå brædder, når hun på scenen skal portrættere danske Margrethe, som var dronning i Skotland i det 15. århundrede.