Will Smith & Jada Pinkett Smith
Will Smith & Jada Pinkett Smith Foto: MARIO ANZUONI

Den amerikanske skuespiller Will Smith har meddelt, at han ikke møder op til den 88. Oscaruddeling i Dolby Theatre i Hollywood den 28. februar.

Årsagen er, at den 47-årige stjerne sympatiserer med sin kone, Jada Pinkett Smith, der tidligere på måneden droppede den glittede prisfest i protest, fordi der i år - for andet år i træk - udelukkende er hvide skuespillere nomineret til de eftertragtede statuetter.

»Min kone kommer ikke. Det ville være akavet. (...) Vi har diskuteret det, men på nuværende tidspunkt har vi det ikke godt med at stå der og sige, at det er okay, sagde Will Smith torsag til tv-kanalen ABC ifølge nyhedsbureauet AP.

US-ENTERTAINMENT-GOLDEN-GLOBE-ARRIVALS

Skuespilleren siger samtidig, at det primært er konens utilfredshed med fraværet af sorte skuespillere på nomineringslisten, der holder ham væk:

»Det handler dybest set ikke om mig,« siger Will Smith, der to gange tidligere har været nomineret til en Oscar. Første gang for rollen som bokselegenden Muhammad Ali i filmen 'Ali' fra 2001, og i 2006 for sin rolle i 'The Pursuit of Happiness'.

Will Smith har været nævnt som en mulig Oscar-vinder for sin rolle i filmen 'Concussion', og han er det største navn, der indtil nu offentligt har boykottet Oscar-festen. Foruden Jada Pinkett Smith har instruktøren Spike Lee også droppet årets uddeling.

Ifølge Smith er der plads til forbedring hos filmmagerne i USA:

»Diversitet er den amerikanske superkraft. Det er derfor, vi er gode. Når jeg ser akademiets nominerede, reflekterer de ikke den skønhed,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.