Min søsters børn er taget til Afrika. Eller skal vi sige tilbage til Afrika. For ni år siden besøgte familien nemlig også kontinentet i 'Min søsters børn i Ægypten', der trods et budget på 23 millioner blev et decideret lavpunkt i serien.

Siden har den rejst sig en smule igen med et nyt kuld fotogene unger og Martin Miehe-Renard som instruktør, og nu går turen så til det 'rigtige' Afrika med vilde dyr på savannen.

Blob (Rumle Risom) har nemlig vundet en familietur til et dyrehospital i en safaripark, og da mor og far ikke har tid, må uopslidelige onkel Erik (Peter Mygind) endnu engang holde for. At naboen fru Flinth af uransagelige årsager er endt samme sted, skal man blot glæde sig over, for Mille Dinesen giver sig fuldt ud i rollen og sætter lidt fut i de ellers så stuerene løjer.

Store dele af filmen er ganske ambitiøst optaget on location i en safaripark i Sydafrika, og vi kommer helt tæt på dyrehospitalets patienter. Storesøster Amalie (Mathilde Høgh Kølben) får lov at passe en gepard med tre ben. Pusle (Frida Luna Mattisson) tager sig af en syg abe, og Jan (Sebastian Kronby) giver sutteflaske til en forladt løveunge.

Der er masser af nåååh og ih og åh med dyrebørn, ingen kan står for, men der er også slanger i paradiset. Et par skumle fyre stjæler nemlig de vilde dyr for at sælge dem videre, og det må søskendeflokken selvfølgelig sætte en stopper for.

Plottet er vanlig standard, og den er ikke høj. Lidt for kluntet, lidt for forudsigeligt og alt for dumme voksne. Men det gør mindre denne gang, for den egentlige historie og hovedperson er Afrika, og i modsætning til Ægyptensturen, bliver omgivelserne virkelig brugt til noget.

Her er vandfald, stejle klipper, flodpramme, krokodiller, elefanter, en effektiv biljagt gennem savannen og smukke billeder. 'Min søster børn i Afrika' er en dansk børnefilm, der rent faktisk ser godt ud - og det er ellers mere sjældent end et sort næsehorn.

Dommen: Søde dyr, smukke billeder og ægte Afrika løfter den ellers så trivielle serie om Min søsters børn.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.