Ewan McGregor ser katastrofen i øjnene i ’The Impossible’.
Ewan McGregor ser katastrofen i øjnene i ’The Impossible’.

Når alt kommer til alt, hvad betyder så mest i dit liv. Dét er det store spørgsmål, katastrofefilmen ’The Impossible’ stiller. Og svaret er et rungende ’FAMILIEN’.

Instruktør Juan Antonio Bayona har baseret sin stærke film på den virkelige historie om en spansk familie, hvis liv for altid blev forandret efter den ufattelige flodbølge, der 26. december 2004 kostede over 230.000 mennesker livet i og omkring Det Indiske Ocean.

Men det her er ikke en traditionel katastrofefilm i stil med ’Titanic’, ’Poseidon’ eller ’Jordskælv’.

Føler familiens kærlighed

I stedet fokuserer Bayona på familien spillet af Naomi Watts, Ewan McGregor og de tre sønner Lukas, Thomas og Simon.

Efter en stille og idyllisk start, hvor familien ankommer til sin luksusjuleferie i Thailand, lærer vi alle at kende. Takket være fine skuespillere og uafviselig kemi føler vi deres kærlighed. Og lige før katastrofen rammer, sættes alt i perspektiv, da McGregors Henry stille lufter sin bekymring for at miste jobbet.

Fantastiske specialeffekter

Sekunder senere går naturen amok. Og alt vendes på hovedet.

Fantastiske specialeffekter viser menneskets totale hjælpeløshed over for flodbølgen. Moderen og den ældste søn Lukas klamrer sig til hinanden, mens døden grådigt tager for sig af alle omkring dem. Men ingen ved, hvor Henry og de to små drenge er.

Og resten af ’The Impossible’ handler om den desperate jagt for at finde sammen igen.

Det lyder måske relativt udramatisk. Men Juan Antonio Bayona har en uhørt sans for detaljer. Og medmindre du er lavet af sten, får hverken hjerte eller tårekanaler fred før den smukke og tilfredsstillende slutning.

Spansk/engelsk, 2012. ’The Impossible’, Drama.

Premiere landet over.

Fem ud af seks stjerner
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.