Rikke Myrup Kirk, 34, havde sat sig som mål at komme i finalen i 'Den store bagedyst'.

Men det lykkedes ikke for bagedystens ellers altid smilende lærerinde fra Farsø.

- Det føltes ligesom at løbe et 100 meterløb og så brække benet lige før mål. Jeg var rigtig ked af det og skuffet over mig selv og træt, fortæller Rikke Myrup Kirk, der ellers havde følte, at konkurrencen mellem de fire sidste deltagere i semifinalen lå meget tæt.

- Men jeg vidste, at jeg skulle præstere. Der stod jo Tobias over hele temaet med nytænkning og innovation, så han var jo på hjemmebane. Derfor prøvede jeg at tage opgaven helt bogstavelig ved at bruge ingredienser, som siges at have de evner, jeg mener, man skal bruge, til at kunne tænke innovativt. Og i min verden er det innovativt at bruge rødbede, fennikel og mynte.

Da dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen havde givet deres bedømmelse af de afsluttende 'mesterværker' følte  Rikke Myrup Kirk, at kampen om at blive nu lå mellem Mette og hende, så måske var det Mette Hassing Mikkelsens tur, til at forlade konkurrencen?

- Men selv om dommerne bedømmer ud fra et program ad gangen, så har de også deres tidligere bedømmelser og kritik i baghovedet, når de skal træffe deres beslutning.

Hun kan slet ikke huske minutterne efter, at værten, Timm Vladimir, sagde hendes navn.


- Jeg var så ked af at blive dømt ude af et det fællesskab, man havde haft. Det var hårdt, selv om man jo ved, at det er en konkurrence. Jeg var virkelig ked af det og græd hele vejen hjem.

- Ingen skal have ondt af mig, men vi kommer med vidt forskellige forudsætninger, og jeg har et fuldtidsjob og to børn ved siden af  og er stolt af, hvad jeg har præsteret.

- Jeg er glad for, at de får vist mit liv, for man kan ikke være 100 procent mor, lærer og bagedystdeltager, og det er udfordrende for mig at sige, at det kan jeg ikke. Man lærer af sine nederlag, og jeg fortryder ikke et øjeblik, at jeg meldte mig til bagedysten.Faktisk var jeg til audition med Tobias, der fortalte om alt det, han havde oplevet. Der tænkte jeg: Jeg vinder, og han bliver nr. 2. Det er iøvrigt helt  vildt, hvad den dreng har oplevet. Og jeg vil aldrig kunne leve op til, hvad han kan, siger Rikke Myrup Kirk, der blev mesterbager i 'Bagedysten' i sidste uge.