-Det var smadder ærgreligt, og lidt svært at forstå i de første 45 minutter, at man er ude. Jeg havde lovet mig selv, at hvis det gik galt, så ville jeg give dommerne skylden, siger Søren Trinderup-Thomsen fra Sorring med et grin. Han måtte i aftes forlade 'Den store bagedyst' som den første.

Til daglig er Søren Trinderup-Thomsen, 42,  idrætslærer på Randers Statsskole, han meldte sig til bagedysten på opfordring af sin datter på 10 år.

- Jeg sagde nej de to første gange, men man skal jo lytte til sine børn. Jeg vil skynde mig og sige, at jeg har det fint med det i dag og har accepteret, at de andre bare var bedre på dagen. Det er det gode ved at være idrætslærer, siger Søren Trinderup-Thomsen, der har fået konkurrencen på afstand.

- Der er jo løbet noget vand under broen siden!

Det eneste, der stadig kan nage ham lidt, er, at dommerne Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterbergs bemærkning om, at han ikke havde forberedt sig nok på sine cup-cakes.

- Jeg kan sagtens leve med, at min glasur på kagerne blev kaldt gule hundelorte, men jeg har bestemt ikke taget let på forberedelserne. Det er der ingen i bagedysten, der gør. Jeg havde prøvet det hele før derhjemme, hvor det fungerede og taget tid på det. Men der sker et eller andet, når man først står i det store telt. Men det er svært at diskutere med Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg, forklarer han.

Kagebagerne taber sig


Ligesom de andre havde han øvet sig på at lave de første to kager til konkurrencen forinden.

- Jeg har vel bagt 7-9 lagkager, der er blevet spist af familie, arbejdskolleger og mig selv. Men af en eller anden grund bliver man lidt træt af kage, joker han.

- Det er faktisk sådan, at de fleste af deltagerne taber sig, og det mere er familien, der tager på. Jeg har i al fald fået nok af hvid chokolademousse og er i det hele taget blevet mere kræsen med kage.

Han har altid bagt kager lige fra han som dreng kom hjem fra skole.

 - Det er en lidt stereotyp indstilling, at mænd ikke kan bage kager, og det provokerer mig, når nogen siger: Det kan du ikke, siger Søren Trinderup-Thomsen, der har haft stor opbakning fra familien og børnene.

-Det har næsten som at være med i VM i fodbold. Nogle af mine elever har håbet, jeg tabte, andre at jeg vandt, og nogle har slet ikke kunnet forstå, at en idrætslærer kunne være med i en kagekonkurrence.