I dag trillede Bodil Jørgensens mand, Morten Søborg sin hustru ud af Bispebjerg Hospital i en ny og mere mobil kørestol.

- Bodil er netop blevet udskrevet, og det er både Bodil og hele familien lykkelige for, siger Morten Søborg til BT.

Udskrivningen sker nøjagtigt fire uger efter den 53-årige skuespillerinde var minutter fra at miste livet under optagelser til spillefilmen 'Far til fires vilde ferie'.

Her gled hun af en traktor på vej op af et dige ved den jyske vestkyst.

Traktoren fortsatte baglæns, og Jørgensen blev ramt så alvorligt, at hun brækkede samtlige ribben, sin hofte og begge kraveben.

Også den ene nyre og hendes lever blev skadet. Bodil Jørgensens ansigt blev kraftigt læderet, og begge hendes lunger var minutter fra at kollapse.

De første fem dage lå skuespillerinden i koma, fordi det var svært for hende selv at trække vejret, men allerede nu kan Jørgensen til familiens store lettelse, forlade Bispebjerg Hospital i København. 

- Lægerne er meget begejstrede for Bodils helings-potentiale, hun har gode tal, siger de, fortæller Morten Søborg.

- De skal ikke reparere mere på hende. Hun er sat sammen nu, og hendes humør er godt, siger Bodil Jørgensens mand, der fortæller, at hans hustru nu kan få begge arme op over hovedet, efter den sidste operation af det mest skadede kraveben, der havde brud 10-11 steder.

- Hun er nu også fri af alle sine smertekatetre og er på piller som smertestillere, og jeg trillede hende ud af hospitalet i en ny, mindre kørestol, der er en mere mobil kørestol end den forrige.

- Hun er netop kommet herop og er meget glad for, at hun ikke er bundet til hospitalet, og for at være i mere hjemlige omgivelser for første gang, siger Morten Søborg 

Næste stop for familien Jørgensen er sommerhuset i Nordsjælland, hvor skuespillerinden har fået en hospitalsseng installeret.

Herfra fortsætter den lange genoptræning, hvor Bodil Jørgensen måske allerede i starten af august får lov at støtte på benene, hvis hoftebruddet heler som planlagt. Og derfra kan hun begyndte at gå igen.

Midt i glæden over Bodil Jørgensens mirakuløse overlevelse og den hurtige udskrivning er Jørgensens mand chokeret og vred over, at hans hustru kom ud for ulykken, der kunne være undgået, hvis sikkerheden havde været i orden.

- Der er ingen tvivl om, at Bodil kunne være død, og det skyldes, at sikkerheden slet ikke var god nok. Det er kun på grund af en utrolig indsats fra akutlægen, at hun klarede den. Det er det, lægerne har forklaret os, siger Morten Søborg, der er rasende på produktionsselskabet bag 'Far til fire-filmen:

- Det var ikke bare et uheld, men en yderst alvorlig ulykke, hvor der slet ikke var taget hensyn til skuespillernes sikkerhed. En tur i traktoren på den måde skulle have været udført af trænede stuntmænd. Og der var andre ting, der slet ikke var i orden.

- For eksempel havde Bodil våddragt på, fordi hun skulle være klar til næste scene, og var også iført slippers i stedet for fornuftige sko. Det betød, at hun var mindre mobil, og at hun ikke kunne stå ordentlig fast, da det gik galt.

- Bodil siger selv, at alting skulle gå så forbandet hurtigt, så der blev sparet tid og dermed penge, siger Morten Søborg, der har kontaktet Skuespillerforbundets jurister for at høre, hvilke muligheder der er for erstatning og placering af ansvaret.

- Det kan ikke være rigtigt at skuespillere skal risikere liv og lemmer. Det er anden gang indenfor et par år, at jeg får min kone hjem, og hun kun har klaret den med nød og næppe, siger Morten Søborg, med henvisning til, at Bodil Jørgensen stod lige ved siden af kollegaen Søren Sætter Lassen, da en metalvæg faldt ned under generalprøven på stykket 'Lulu' på Det Kongelige Teater.

Her fik Lassen flækket skinnebenet, fik fire brud på ryggen, og måtte sys med 16 sting efter en stor flænge i hovedet.

Bodil Jørgensen undslap med knubs og forskrækkelsen, mens Sætter Lassen først vendte tilbage til scenen efter mere end et års genoptræning.