Sandra Bullock og Tom Hanks spiller Oskars forældre, men det er Thomas Horn der blænder i rollen som den lidt sære 11-årige Oskar.
Sandra Bullock og Tom Hanks spiller Oskars forældre, men det er Thomas Horn der blænder i rollen som den lidt sære 11-årige Oskar.

Købte bogen – fik den desværre ikke læst, men venner siger den er fantastisk. Derfor så jeg filmen, som den er, uden at sidde med skuffelsen over det manglende.

Vi følger den lidt nørdede 11-årige Oskar, som mister sin far under terrorangrebet på World Trade Center 9/11, og året efter begiver drengen sig ud på et eventyr i hele New York. I Oskars søgen efter svar (han skal finde en lås der passer til en nøgle faderen har efterladt), møder han og skal forholde sig til mange forskellige mennesker med efternavnet Black.

Oscar-nomineret
Udover Tom Hanks og Sandra Bullock som Oskars forældre, ses også svenske Max von Sydow som den stumme lejer der hjælper Oskar. Den rolle var 82-årige von Sydow Oscar-nomineret for, og det samme blev filmen - dog fik ingen af dem den eftertragtede pris.

Mange vil sikkert finde filmen sentimental, til tider manipulerende og kitsch, men jeg blev rørt - især af den bærende hovedrolle Oskar, spillet blændende af den talentfulde debutant Thomas Horn.

Så trods urealistiske ting (som hvordan fik han egentlig fremkaldt det første portræt, så hurtigt samme dag han tog det med sin farfars gamle kamera), så er filmen et sympatisk forsøg på at behandle sorgen efter terrorangrebet – helt uden at nævne den store stygge ondskab.

USA, 2011.
Instruktør: Stephen Daldry.
(Baseret på Jonathan Safran
Foers roman fra 2005)

Premiere over hele landet.

Se trailer her:


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.