Aftenens udgave af 'Luksusfælden' på TV3 er en af de mere specielle af slagsen, da eksperterne truer med at gå fra parret, der har bedt om deres hjælp. En af eksperterne Mette Reissmann fortæller til BT, hvad der er sket efterfølgende, og hvorfor hun og den anden ekspert Carsten Linnemann måtte helt derud, hvor de truede med at gå.

Det er ikke første gang, eksperter i programmet 'Luksusfælden' har truet med at smutte igen fra nogle af de personer, som de skal hjælpe i programmet. Men det er dog ikke noget, der sker ret tit.

Og derfor er tirsdag aftens udgave af programmet, hvor eksperter forsøger at hjælpe danskere med ondt i økonomien videre fra truende økonomisk ruin, en lidt mere usædvanlig en af slagsen.

I aftenens udgave er det 24-årige Dani og 22-årige Michelle, der bor i Vamdrup med deres knap et-årige datter Stella og to hunde, som skal have hjælp, da de har en gæld på mere end 300.000 kroner.

De drømmer om at bo i et større hus, så Stella kan få sit eget værelse. Der er bare det problem, at de har så stor gæld, at de frygter, de aldrig får den mulighed. Derfor har de meldt sig til TV3-programmet.

Går skævt

Men ret hurtigt i programmet går det skævt. Specielt da Dani fortæller, at de godt 16.000 kroner, som parret har i ubetalte regninger, er penge, han nok skal finde, da han har dem liggende et sted i hjemmet. Og her bliver det for meget for eksperterne, der truer med at gå.

Mette Reissmann fortæller til BT, hvorfor hun og makkeren truede med at gå deres vej igen.

»Vi har nogle gange truet med at gå, når folk bare siger 'nej'. Og når de ikke selv gider hjælpe til, så kan vi lige så godt gå. Specielt hvis vi ikke mener, der er rent mel i posen,« siger Mette Reissmann om situationen, som hun også finder mærkelig af en anden årsag.

»Vi har oplevet et par gange, at folk har en del kontanter liggende derhjemme. Også selvom de skylder banken eller andre kreditorer mange penge. Det er mærkeligt, når de får så mange rykkere. Og så har de bare pengene liggende i skuffen. Hvorfor betaler man ikke bare de regninger? Det virker som om folk tænker, at det er rart at have penge liggende derhjemme, men de skal lade være med at lege struds og bare få svaret kreditorerne,« siger Mette Reissmann.

Ikke super tilfredse

De to eksperter endte dog ikke med at gå fra Dani og Michelle. Men det betyder ikke, at alt endte lykkeligt. Det fortæller Mette Reissmann.

»De fik ikke gennemført alt det, vi gerne ville have dem til. Så vi er ikke super tilfredse med dem. De skal arbejde på deres indstilling, specielt fordi de ikke har langt igen, før de kan blive gældfri. Og jeg håber det bedste for dem,« siger Mette Reissmann.

I det hele taget ser Mette Reissmann, der ikke kun er ekspert i privatøkonomi, men også sidder i Folketinget for Socialdemokratiet, en kedelig tendens i 'Luksusfælden'.

»Vi har mange unge personer med i den her sæson af programmet. Og jeg ved simpelthen ikke hvorfor. Måske handler det om, at de bare ikke er blevet opdraget til at tænke økonomisk ansvarligt. En del af dem kommer også fra hjem, hvor de ikke har manglet noget,« siger Mette Reissmann.

»Det kommer bag på mig gang på gang, at folk ikke betaler penge, de har lånt, tilbage. Man leverer da den håndmikser, man har lånt af naboen, tilbage,« siger hun.

'Luksusfælden' løb af stablen tirsdag aften klokken 20.00 på TV3.