Dating kan være en jungle. Det gælder både for modige singler, der bliver gift med fremmede mennesker som led i et eksperiment. Og for alle os andre, der heller ikke ved, hvad vi har gang i. Men bare rolig - her kommer et par gode tips.

Er du single? Og sidder du klistret til skærmen hver eneste tirsdag for at se, hvordan det går de arrangerede ægteskaber i 'Gift ved første blik'? Mens du bliver enige med dine veninder om, at datingverdenen altså også ER blevet meget hårdere? Og at du totalt ville overveje at melde dig til programmet - hvis altså det ikke lige blev sendt på tv?

Nej? Det er nok bare mig så.

Nå, men...

Under alle omstændigheder har BT spurgt den nye ekspert i 'Gift ved første blik'-klassen - psykologen Thomas Markersen - om, hvad man skal være opmærksom på, når man dater. Helt almindeligt ude i virkeligheden - uden kameraer og bryllupper og eksperter.

Her kommer hans 10 bedste bud:

1. Forelskelsen opstår sjældent lige med det samme. Det er en smuk tanke, men vi skal være mere tålmodige med forelskelsen.

2. Vær klar på, at give dig 100 procent til et andet menneske med alle de fravalg det kræver.

3. Vi er blevet vant til at forstå hinanden i øjebliksbilleder 'ansigt-uddannelse-vægt-vaner-politisk ståsted' som scannede vi en vare i Føtex. Men det tager tid at lære et menneske at kende.

4. Drop tanker om, hvordan du tager dig ud. Mærk i stedet efter, og stil dig selv spørgsmålet: 'Hvilken version er jeg når jeg er sammen med ham eller hende - og kan jeg lide den version af mig selv?'

5. Mens det kan være effektivt at date mange mennesker i jagten på den eneste ene, skal man være forsigtig med at gøre det til en 'jagt', hvor erobringen og spændingen bliver målet, for så kommer det mulige parforhold længere og længere væk.

6. Tag det tøj på, som du føler dig mest komfortabel i.

7. Mand, tag lidt kontrol over hvor og hvordan I skal mødes. Kvinde, prøv at overgive dig til hans forsøg på ridderlighed.

8. Vælg at mødes på en måde, hvor du kan trække dig relativt hurtigt, hvis daten går helt skævt.

9. Gør dit bedste for at se det gode i andre. Når du på en date anerkender, roser og værdsætter din date, slapper han eller hun så meget af, og du får vedkommendes rigtige jeg at se.

10. Giv slip på minder om særlige mennesker fra din fortid. Lad være med at lede efter idealer, lad dig overraske, lad dig glædes over det nye. De nye smil. De nye historier og de nye berøringer.