Pia Lauersen fra 'Gift ved første blik' gæstede DRs Aftenshowet onsdag aften, hvor hun talte ud om det hurtigt overståede tv-ægteskab med Frank Eriksen. Programmet efterlod hende med et stort spørgsmål om, hvad eksperterne havde tænkt, da de satte dem sammen. Nu forklarer en af dem, at parret blev anderledes, i det øjeblik kameraerne begyndte at rulle.

'Gift ved første blik' har fra starten tiltrukket sig hele kongerigets opmærksomhed, fordi konceptet vender bunden i vejret på de forudsætninger, som et ægteskab normalt bliver indgået under.

Som programmets titel antyder, så indgår fire par nemlig ægteskab ved første blik - sat sammen af et hold eksperter. 50-årige Pia Lauersen og 56-årige Frank Eriksen var et af parrene, som håbede, at den spontane indgang til ægteskabet kunne være den rigtige.

Men det fungerede mildt sagt ikke at smede Pia og Frank lovformeligt sammen. De nåede end ikke hjem fra bryllupsrejsen, før parret kastede håndklædet i ringen.

- Hvad er det, de her eksperter har tænkt?, spurgte Pia fra 'Gift ved først blik' sig selv i DRs Aftenshowet onsdag aften og fortsatte:

- Det var uvirkeligt, ubehageligt og utrygt. Det var ikke sjovt at være med.

Anderledes på tv

Sognepræsten Michael Brautsch er en af programmets fire eksperter, som har haft til opgave at matche parrene. Han siger til BT, at eksperterne aldrig kunne drømme om at sætte nogen sammen, som de ikke synes passede sammen:

- Den måde, Pia og Frank agerede på, da de blev sat sammen, var helt anderledes end det, vi oplevede i vores samtaler med dem enkeltvis. Den Frank, vi mødte, var rolig, fattet, velovervejet og svarede på vores spørgsmål. Ud fra dét har vi lavet vores bedømmelse, at han og Pia passede godt sammen. Men Frank slipper alle hæmninger og får kastet sig ud i alle mulige ting og sager, som han måske skulle have ventet 3-4 måneder med, siger Michael Brautsch.

- Og Pia kunne også have reageret på en anden måde og sagt, 'du er godt nok en følsom mand, og nu skal vi lige lære hinanden lidt at kende'. Det har nok ikke hjulpet på processen, at Pia reagerer ved fuldstændig stivne, når Frank 'flyder helt ud'. SÅ bliver det svært, for de personer, vi har mødt og talt med, ikke er dem, vi ser på skærmen.

Et eksperiment

Sognepræsten fortæller i samme ombæring, at eksperterne faktisk gik til produktionsselskabet Snowman og producer Maya Albana og spurgte, hvad der ville ske, hvis de ikke kunne matche parrene, så alle aldersgrupperne var dækket ind.

Til det sagde Snowman klart, at det skulle eksperterne ikke bekymre sig om. De skulle blot finde de par, de kunne stå mest inde for. Det skal kunne lade sig gøre, hvis det kan lade sig gøre, sagde producer Maya Albana ifølge Michael Brautsch.

Han afviser samtidig, at Pia og Frank blev sat sammen for at lave 'godt tv'. Michael Brautsch mener, at der var tilpas mange punkter, hvor de to passede sammen.

- Som speaken i programmet lyder, så er det her et tv-eksperiment, hvor vi prøver at se, hvad der sker, hvis man vender det om på hovedet: Altså ikke først følelser og så fornuft, men i stedet fornuften først, og så må man arbejde på, at der kommer følelser, lyder det fra Michael Brautsch.

BT har kontaktet Pia Laursen med henblik på en uddybende kommentar. Hun har ikke ønsket at udtale sig yderligere.