Det stort anlagte Oscar-show natten til mandag blev ramt af et ekstremt pinligt øjeblik, da den forkerte film blev udråbt som vinder af den mest prestigefyldte pris, 'bedste film'.

Det var ikke 'La La Land', som vandt for 'bedste film', som det ellers blev sagt på scenen tidlig morgen, dansk tid. Mens holdet bag 'La La Land' stod på scenen og fejrede sejren, så blev den store brøler opdaget.

Jordan Horowitz, producer på 'La La Land', opdagede, at der faktisk stod 'Moonlight' som vinder i konvolutten, og derfor afbrød han fejringen.

Umiddelbart efter beklagede skuespilleren Warren Beatty, som sammen med Faye Dunaway havde udråbt den forkerte film som vinder, episoden.

Den store brøler blev også hurtigt kaldt for, hvad den var, af TV 2's filmekspert Ann Lind Andersen, da hun kom på den direkte sending, som TV 2 kørte direkte gennem natten.

»Det er den største Oscar-fuck up nogensinde,« sådan sagde filmanmelder Ann Lind Andersen ganske enkelt på direkte tv hos TV 2, ikke længe efter, at hele filmverdenen var blevet chokerede over, at den forkerte film var blevet udråbt som vinder af prisen for bedste film.

Hun fortsatte med at kalde skandalen for en af de største skandaler i prisuddelingernes historie.

»De skal finde ud af, hvor fejlen er sket,« uddybede Ann Lind Andersen med henblik på, at Oscar-sikkerheden omkring vinderne normalt er helt i top.

Ifølge TV 2's korrespondent Jesper Steinmetz er der tale om den største brøler nogensinde.

»Det er jo ikke bare en eller anden teknisk pris, det er simpelthen hovedprisen, der bliver forkert udnævnt, og man når minsandten at få de misforståede vindere på scenen,« siger han til TV 2 og tilføjer:

»Det er simpelthen en slutning som ikke engang Hollywood kunne skrive bedre. Det er et mareridt.«

Det var altså ikke favoritten 'La La Land', som vandt for 'bedste film', men derimod 'Moonlight'.

Om brøleren kommer til at få konsekvenser må tiden vise.