Bimse (Lucas Hansen) og Nicky (Esben Smed) var glade, da de fandt to friskpressede euro-millioner i deres ny-stjålede BMW. Foto: Christian Geisnæs/DR1
Bimse (Lucas Hansen) og Nicky (Esben Smed) var glade, da de fandt to friskpressede euro-millioner i deres ny-stjålede BMW. Foto: Christian Geisnæs/DR1

Efter et flot første-afsnit nytårsdag dykkede kvaliteten i DR1s nye krimidrama-serie ’Bedrag’.

Historien om Nikolaj Lie Kaas’ energiboss Alexander, der på grund af sine økonomiske fiksfakserier nu har fået bagmandspolitiet i hælene, er såmænd stadig lovende og potentielt spændende. Men i søndagens afsnit mistede både intruktør og manuskriptforfatter en del af det kølige overblik, der gjorde afsnit ét så uimodståeligt.

Således gik det lidt for hurtigt, da Danmarks fiktive energi-visionær Alexander 'Sander' Sørdergren (Kaas, chef for Energreen) fuppede alle i branchen til at købe stakkevis af solenergi-aktier for blot at sælge sine egne, minutter før disse styrtdykkede.

Giganternes kamp – Strisser på kanten - 2

Alenemor Claudias (Natalie Madueño) ilddåb som Energreens nye, unge chefjurist var også lidt Olsen Bande-agtig, da hun på få minutter pludselig opførte sig som en hærget økonomisk bandit. Og endelig gik der sågar også lidt Anders And i sagerne, da biltyvene Nicky og Bimse stod ansigt til ansigt med den lokale serbiske bilmafia, der til forvekslng lignede og næsten også snakkede som Bjørne Banden.

Stadig håb

Fortælletrådene, der kan føre frem til nogle lovende fremtidige afsnit, var der til gengæld ikke noget i vejen med.

Således blev Nicky og Bimse lige pludselig ’forfremmet’ fra simple biltyve til potentielle storforbrydere, da de stjal eks-Energreen-ansat Peter Søndergaards sorte BMW med to friskpressede euro-millioner i bagagerummet.

Sammen med sin lige så gustne og arrogante kollega var Søndergaard netop blevet fyret, forgyldt og (af Kaas) bedt om at forsvinde ud af landet, før bagmandspolitiet fik fingre i dem.

Kluntede replikker

Således var historiens udvikling fin nok. Men igen virkede hastighed og afvikling utroværdig, da både helte og skurke blev udstyret med replikker, der var så firkantede, at de knap kunne spytte dem ud uden at snuble over ordene.

342

Og selv en suveræn veteran som Thomas Bo Larsen (som politi-efterforsker Mads) kom til kort, da han under en afhøring af endnu en skurkagtig rigmand (retorisk og nedladende) bliver spurgt ’hvem fanden er du egentlig’.

Svaret, der var som et ekko af 3.000 dårlige amerikanske krimishow, lød nemlig (hvæsende): »Det skal jeg sige dig. Jeg er ham der vil finkæmme alt, hvad, du nogensinde har haft fingre i, og gøre alt, hvad jeg overhovedet ka’, for at du aldrig nogensinde får en karriere op at stå igen.«

Ikke for at hænge mig i detaljer. Men jeg tvivler stærkt på, at det er den slag kliché-tyngede macho-replikker, der fløjter henover bordet i bagmandspolitiets afhøringslokaler.

Tredje afsnit sendes næste søndag DR1 kl. 20.

Krimidrama, 3 ud af 6 stjerner

Der er blevet rettet nogle faktuelle fejl i denne artikel. Det drejer sig om navnet på Peter Søndergaards kollega, og så var det to og ikke fire millioner euro, der blev fundet i bagagerummet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.