Vejrpigerne Anja Fonseca (tv.) og Bettina Bjerring betegner Per Fløng som en god kollega, og bakker den populære vejr-vært op efter han fik sparket fra DR fredag. Efter Fløng havde kritiseret sine egne arbejdsforhold fik han et ultimatum der gik på, at han kunne vælge mellem at lukke munden eller blive fyret.
Vejrpigerne Anja Fonseca (tv.) og Bettina Bjerring betegner Per Fløng som en god kollega, og bakker den populære vejr-vært op efter han fik sparket fra DR fredag. Efter Fløng havde kritiseret sine egne arbejdsforhold fik han et ultimatum der gik på, at han kunne vælge mellem at lukke munden eller blive fyret. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/ DR
DRs fyrede vejrvært Per Fløng får nu opbakning fra flere tidligere kolleger på Danmarks Radio.

- Jeg kommer til at savne dig i huset, skriver vejr-kollega Anja Fonseca, under Fløngs statusopdatering, hvor vejr-værten fortæller, at han er blevet fyret.

Per Fløng fik sparket fredag, efter at have kritiseret arbejdsforholdene internt overfor sin nærmeste chef Per Bjerre.

Fløng mente ikke, at DR brugte ham optimalt, og beklagede blandt andet at der ikke var lydhørhed over hans idèer omkring fornyelse af vejr-udsigterne. 

 - Jeg er en idemand, det bobler i mig for at prøve, at lave noget nyt og anderledes, sådan har jeg altid været og det var min opfattelse efter ansættelsen i august, at de kunne bruge det. Men sådan har det ikke været, sagde Per Fløng til BT tirsdag.

Et andet klagepunkt var, at der er for meget støj i DRs åbne kontorlandskab på den store nyhedsredaktion.

Men fredag blev Per Fløng fyret efter at have fået ultimatummet: Skrid eller luk munden.  

Ud over Anja Fonseca, kommer også vejr-kollega, Bettina Bjerring, med en indirekte kritik af fyringen på Fløngs Facebook-profil:

- Jeg kan kun sige, at vores tid sammen i huset, blev alt for kort. Du var sgu en god kollega, og en fremragende vejr-vært, skriver Bjerring.

Adspurgt vil Anja Fonseca ikke kommentere om Per Fløng har ret i sin kritik af ledelsens manglende lydhørhed overfor nye idéer.

- Det har jeg desværre ingen kommentater til.

Men synes du det er fair, at de har fyret Per Fløng?
- No comments, siger Anja Fonseca med et hørbart smil gennem telefonen.

- Jeg vil til gengæld meget gerne sige, at jeg helt sikkert kommer til at savne Per her ude. Og jeg beklager hans afgang. Men ellers har jeg altså ingen kommentarer.

Også kollega Camilla Thorning, der er DR2-vært, afleverer en skjult kritik af fyringen på Facebook:

- ØV, hvor vil jeg savne dig, Per. Du er en fantastisk kollega,- og det skal du have tak for! skriver Camilla Thorning. 

DR vil ikke sige noget om fyringen, med den begrundelse de altid bruger: 
Det er en personalesag, og det kommenterer chefer i Danmarks Radio ikke. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.