Her hænger de ud over skrænt på optagelse af 'Min Søsters Børn' i Sydafrika.

Optagelserne til den 10. ’Min søsters børn’-film er i disse uger i fuld gang på Sydafrikas savanne.

Filmen, der har premiere i vinterferien 2013, er den mest action-prægede af de populære familiefilm. Her bliver både sprængt biler i luften, optaget blandt vilde dyr og kørt bilræs.

Og særligt skuespiller Peter Mygind, der for tredje gang spiller rollen som onkel Erik i de legendariske film, har lagt krop til flere af de vilde scener.

- Der var især en enkelt scene, hvor jeg virkelig var bange. Hvor jeg et par gange tænkte: Nu dør jeg, lyder det fra Peter Mygind.

I scenen hænger han og børnene halvt ude over en skrænt. Og selv om bilen bliver holdt tilbage af en stor kran samt tre stålwirer, var Peter Mygind ikke særlig tryg ved situationen.

- Jeg kan godt sige dig, at jeg ikke skulle sidde i den bil et sekund længere end nødvendigt. Det var ret nervepirrende, fastslår han.

Dyrevelfærd og krybskytter

Filmen, der får titlen ’Min søsters børn i Afrika’, handler om dyrevelfærd og de mange krybskytter, der hærger i en lang række afrikanske lande. De fem børn og onkel Erik vinder en safaritur til Afrika, og pludselig er de i hælene på to onde krybskytter, der spilles af Robert Hansen og Thomas Levin.

Det er dog ikke kun action, der præger filmen, understreger instruktør Martin Miehe-Renard.

- Det er helt vildt at optage hernede blandt zebraer og løver. ’Min søsters børn’ skal være skægge og sjove film. Men der må også godt komme lidt alvor ind i det. Og jeg har virkelig fået øjnene op for, hvor stort et problem det er hernede med krybskytter, siger han og understreger, at det er en vigtig del af filmens pædagogiske morale.

Meget autentiske omgivelser

- Det Danske Filminstitut spurgte os, om vi ikke bare kunne optage i Knuthenborg eller en anden safaripark. Og derfor har det været vigtigt for os, at der var en reel grund til, at vi skulle helt herned. Det er virkelig som at være midt i ’Out of Africa’. Det er meget autentisk, og det har givet nogle helt utrolige scener, siger han.

På rollelisten er, foruden Peter Mygind, der har rollen som onkel, Erik, også Mille Dinesen. Hun spiller fru Flinth, og i børnerollerne er det Frida Luna Roswall Mattson, Lasse Guldberg Kamper, Mathilde Høgh Kølben, Sebastian Kronby og Rumle Risom. Ligesom Thomas Levin og Robert Hansen er med som to park rangers. Martin Miehe-Renard instruerer, Michael Obel producerer, og de to har sammen skrevet manuskriptet.

Filmen er produceret af Obel Film Africa i samarbejde med DR Drama og med støtte fra DFI. Den forventes at komme til at koste omkring 20 mio. kr.