DR kan nu afsløre, at der kommer en fjerde sæson af det populære datingprogram ’Gift ved første blik’. Samtidig bliver der åbnet for, at kærlighedshungrende singler kan melde sig til programmet.

»Vi kan endnu ikke løfte sløret for, om vi kommer til at ændre noget denne gang. Vi var rigtig glade for sidste sæson, hvor vi fik styrket eksperternes rolle, så vi fik ny viden og læring. Det var en fantastisk sæson,« siger redaktør Sofia Fromberg til BT.

I hverken første eller anden omgang af det populære datingprogram lykkedes det eksperterne at matche par, som stadig er sammen.

I anden sæson valgte Katrine Aakjær Nielsen og Jakob Bay at forblive gift som de eneste. Men efter kameraerne var blevet slukket, gik parret hver til sit uden dramatik, da kærligheden aldrig blev stærk nok.

I den seneste sæson kom der dog andre boller på suppen. Eksperternes roller blev skærpet, og to par, Line og Michael og Randi og Niels, valgte at blive sammen.

Begge par er stadig gift i dag.

Om det skyldtes eksperternes nye skærpede rolle, tør Sofia Fromberg dog ikke sige. Men det er heller ikke det vigtigste, fortæller hun.

»Det er fantastisk, at vi kan skabe kærlighed, men det er ikke det eneste succeskriterium. Det skal også være godt tv, som seerne får noget ud af. Det er lige så vigtigt, at programmerne gør os klogere på vores egne liv og forhold,« fortæller hun.

I Norge er der blevet åbnet for, at homoseksuelle par kan blive matchet i programmet, og lige siden første sæson rullede over de danske tv-skærme, har flere seere undret sig over, at kun heteroseksuelle par blev smedet sammen.

Men det er der faktisk en ganske god grund til, fortæller Sofia Fromberg.

Der har simpelthen ikke været nok homoseksuelle ansøgere. Sidste år var der således kun en enkelt homoseksuel i ansøgerbunken, fortæller hun.

Men hun er åben for, at flere modige homoseksuelle, så længe de er mellem 25 og 60 år og klar til et seriøst forhold, melder sig til programmet i denne omgang.

»Det er ikke noget, vi går specielt efter. Men samtidig har vi jo ikke skrevet noget om, at det kun er heteroseksuelle singler, der kan medvirke.«

Har du mod på at kaste dig ud i kærlighedseksperimentet, kan du sende dit navn, telefonnummer, lidt om dig selv, dine tanker om hvorfor du er single og et vellignende foto til: gift@snowmantv.dk.

Optagelserne finder sted sensommeren 2016.