DR mener ikke, at det er dødstrusler, når utilfredse seere ytrer, at skuespillerne fra satireprogrammet 'Det slører stadig' bør stenes til døde eller hænges.
DR mener ikke, at det er dødstrusler, når utilfredse seere ytrer, at skuespillerne fra satireprogrammet 'Det slører stadig' bør stenes til døde eller hænges. Foto: DR2
- Jeg har ikke kendskab til, at der skulle være fremsat dødstrusler. Der har været nogle ubehagelige og hadske indlæg, men det er et fåtal i forhold til de mange positive tilkendegivelser, vi har fået.

Ordene kommer fra DR2-redaktøren Peter Gren Larsen, som er ansvarlig for satireprogrammet 'Det slører stadig'. I programmet, som sendes på DR2, tager fire unge kvinder med muslimsk baggrund emner som burkaer, seksualitet og fordomme under kærlig behandling.

Det er dog ikke alle, der synes, at det er sjovt. Programmet har bragt sindene i kog hos nogle danske muslimer, som mener, at satireprogrammet håner islam. Det har man kunnet læse i vrede kommentarer på Facebook.

Det slører stadig tv program DR2


'Skam jeg fucking beskidte æresløse tøzer...i burde fucking stenes til døden' skriver en utilfreds seer.

'Jeg forstår virkelig ikke de folk der ikke fatter, at den her serie gør indvandrerpiger og islam til grin... Det er for langt ude og til at kaste op over... I burde fucking hænges en efter en', skriver en anden.

Peter Gren Larsen, er det ikke dødstrusler?


- Nej, det mener jeg ikke, det er. Der ligger i øvrigt den helt klare aftale, at hvis der er direkte trusler, så bliver de meldt til politiet. Så når vi ikke har anmeldt det til politiet, er det fordi, vi har vurderet, at det ikke er en dødstrussel, svarer redaktøren og uddyber:

- Men det er da indlæg, som man sagtens kunne have været foruden. 

DR vil fortsætte med at overvåge debatten om programmet, og bliver der fremsat konkrete trusler, så vil de blive meldt til politiet, understreger redaktøren. Han vil dog ikke svare på, hvad en konkret trussel er, men vil i stedet lade det være op til DR's 'sikkerhedsapparat' at vurdere det.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.