TV 2 er kommet klart bedst fra start i kampen om at vinde seerne i årets store julekalender-duel.

DR har i år - måske inspireret af succesen med ungdomsserien 'Skam' - valgt at sende den norske julekalender 'Snefald', og det er ikke helt faldet i seernes smag.

Hvor sidste års julekalender på DR1 'Den anden verden' - der fik masser af kritik fra seerne for at være for dyster og uden julestemning - åbnede med lidt over 800.000 seere, har der til de tre første afsnit af 'Snefald' i år kun været gennemsnitligt 700.000 seere. Lørdag var man ifølge Gallup helt nede på 620.000 seere. Gallups brugere giver samtidig julekalenderen vurderingen 3,8 på en skala fra et til fem.

På TV 2 kan man derimod glæde sig over flotte seertal. Den nyproducerede julekalender 'Tinkas juleventyr' med rutinerede skuespillere som Ellen Hillingsø, Birthe Neumann og Lars Knutzon i hovedrollerne åbner med gennemsnitligt én million seere, hvor man søndag toppede med 1,1 million seere. 'Tinkas juleeventyr' får samtidig en gennemsnitlig brugervurdering på 4,1.

På nichekanalerne er det TV 2 Charlies genudsendelse af 'The Julekalender' med De Nattergale, der trækker flest seere til. 344.000 danskere fulgte med fredag aften, da vi for ottende gang siden premieren i 1991 kom på besøg hos kartoffelavlerne Gertrud og Oluf Sand.

DR's genudsendelse af 'Nisssebanden 3 - 'Nissernes ø' har på DRs børnekanal Ramasjang i løbet af weekenden kun kunne samle gennemsnitligt 120.000 seere.

Andre læser også