Kærligheden eller mangel på samme mellem Jacob og Katrine, Pia og Frank, Jeanette og Lars og Carina og Peter var et kæmpehit i efteråret, da 'Gift ved første blik' blev sendt på DR1.

Faktisk var de seks programmer så stor en succes, at over en million seere fulgte med i skærmydslerne og den spirende kærlighed mellem de fire par. For håbet om at finde den store kærlighed eller den eneste ene lever stadig i stor stil hos mange danskere.

Derfor sender DR en ny omgang 'Gift ved første blik' til efteråret. Det bekræfter kanalchef Pil Gundelach Brandstrup, kanalchef på DR1, overfor bt.dk.

Læs også:

»Der har aldrig været så mange singler i Danmark som nu. Eftersigende er det omkring 1,6 mio, altså hver 3. voksne dansker, der er single. Så der er fortsat mange, der lever og bor alene. Der er fortsat mange, som har svært ved at finde den eneste ene. Derfor er der fortsat grund til for os at sætte det på dagsordenen«, siger Pil Gundelach Brandstrup.

Hun peger også på, at vores konstante søgen efter kærligheden for at finde den eneste ene for resten af livet gør, at programmet stadig har relevans for mange.

Læs også:

»Søgen efter kærlighed og den eneste ene er vigtigt for mange, og med Gift ved første blik kommer vi ind til kernen af den søgen. Derfor er programmet både aktuelt og universelt. Og temaet er væsentligt og relevant for mange. Derfor vil vi gerne sætte fokus på det igen.«, lyder det fra kanalchefen.

Kærlighedseksperimentet går ud på, at et hold af eksperter bestående af psykolog Gert Martin Hald, psykolog med speciale i parterapi Annemarie Bergholdt, sognepræst Michael Brausch og antropolog Trine Demant matcher parrene ud fra deres baggrund, holdninger og livsindstillinger.

Parrene ser først hinanden foran alteret, hvor de få øjeblikke efter siger ja til hinanden. Bagefter bliver der holdt bryllupsfest og parret tager dagen efter brudenatten direkte på bryllupsrejse.

Her er det planen, at de skal lære hinanden endnu bedre at kende. Og at kærligheden skal begynde at spire, inden hverdagen melder sig igen. Det skete for det yngste par i sæson 2, Jacob Bay og Katrine Nielsen som faldt for hinanden. Nærmest ved første blik.

Men selv om sæson 2 var et kæmpehit hos seerne, var det ikke et lige så stort hit for de resterende par.

Faktisk var det ene par, reklamemanden Frank Eriksen og den selvstændige erhvervskvinde Pia Lauersen, et så åbenlyst dårligt match at de ikke engang nåede frem til bryllupsrejsen, før de droppede hinanden. For åben skærm. Og trådte ud af programmet.

Læs også:

Det stod heller ikke alt for godt til på kærlighedsfronten for to af de andre par, pedellen Lars og tandlægeassisten Jeanette og juristen Carina og pædagogen Peter. Ingen af dem opnåede heller ikke at finde kærligheden sammen.

Sådan en situation vil DR mget gerne undgå igen.

»Vi laver nogle små men vigtige ændringer, fordi en af de erfaringer fra sidste gang var, at parrene i nogle tilfælde var overladt for meget til sig selv. Derfor vil vi gerne knytte eksperterne tættere på parrene. Så parrene i løbet af forløbet kommer til at bruge mere tid sammen med eksperterne,« forklarer Pil Gundelach Brandstrup.

Det betyder, at den ene psykolog skal have en samtale med parrene, inden de tager på bryllupsrejse.

»Det er for at fortælle dem, hvorfor de er blevet matchet. Og hvad deres styrker og svagheder er som par, siger kanalchefen og fortæller, at det gør man for at åbne mere op for selve grundlaget for at matche parrene.

Der er endnu ikke taget stilling til, om der skal være fire par igen. Det afhænger ifølge kanalchefen af, hvem der melder sig til programmerne.

Til gengæld ligger det fast, at der bliver gensyn med de fire eksperter. Selv om de i sæson 2  blev kritiseret for at have lavet det katastrofale match mellem Frank Eriksen og Pia Laursen.