Det blev den 47-årige flyveleder Anders Halskov-Jensen fra Roskilde, der vandt trofæet i TV3´s Masterchef og titlen som Danmarks største madtalent.

Hans unikke dessert af rødbede, lakrids, gedeos og dild slog sejren fast over den unge gymnasieelev Mads Cortsen, der til gengæld starter som kokkeelev hos dommer Jesper Koch i Århus efter sin studentereksamen.

Anders Halskov-Jensen havde inviteret en håndfuld af sine mest trofaste Facebook-venner til at komme og se finaleafsnittet sammen med familien.

»De fik at vide, at de skulle komme til tiden, tie stille under udsendelsen og ikke blive sure, hvis det blev gravøl i stedet for champagne, siger en glad Anders Halskov-Jensen.

Han er til daglig ivrig vin og madblogger og præmien skal investeres i mad. »Enten så skal min kone og jeg  ud og spise på de dyreste restauranter, for det har hun fortjent. Men jeg har en drøm om at skrue op for blusset under min gastronomiske interesse. I bund og grund er jeg idealist, og kan jeg få folk til at spise bedre og lave deres mad selv, i stedet for at købe færdigretter og halvfabrikata og drikke bedre vin, så vil jeg være glad for at forandre verdenen på den måde.

Han har valgt at kalde sit nye koncept med rådgivning indenfor vin- og fødevarer og private dining og madkurser for »Madhjernen«.

Det er en autonom del af min hjerne, der beslutter, hvad vi skal have at spise og styrer, hvad jeg putter i indkøbskurven, når jeg er ude at købe ind til aftensmaden, forklarer han og fortæller, at det også var »madhjernen«, der bestemte vinderdesserten. »Jeg har vænnet mig til at følge det instink, og da jeg vågnede op med ideen om at sætte de forskellige ting sammen, valgte jeg at gøre det, for »madhjernen« har næsten altid ret.«

Fra 1. april har han valgt at skære ned på sit fuldtidsjob som flyveleder, og arbejde to dage for at få det nye koncept i luften. »Hvis jeg skal prøve min drøm af, så er det nu, siger Anders Halskov-Jensen.

Mads bliver kokkeelev

Mads Cortsen, 19, bliver HTX-student til sommer og havde ellers satset på at læse til børsanalytiker.

I stedet starter han 1. august hos Masterchef-dommer Jesper Koch i Århus som kokkeelev.

»Jeg synes, jeg har vundet ligeså meget som Anders, fordi jeg har fået så meget ud af at være med i Masterchef. Det har bare været den vildeste oplevelse nogensinde.

Ved finalen regnede alle med, at jeg ville sige ja til Jesper Kochs tilbud, men i stedet valgte jeg at sige, at jeg gerne ville tænke over det - og det gjorde jeg i to dage. Så kontaktede jeg ham, og vi skriver kontrakt i næste uge. Jeg er sikker på, at jeg vil lære rigtig meget i Jespers restauranter, der er kendetegnede ved klassisk håndværk.