Øverst viser Ib Andersen sit nye hjem frem

I et lille gult murstenshus i centrum af Nakskov bor 54-årige Ib Lybæk Andersen.

Huset er smalt og beskedent møbleret. Ib Andersen har ikke villet købe nye møbler. For han er stadig i gang med at sætte huset i stand, forklarer han undskyldende, mens han byder velkommen.

»Jeg har taget et par af møblerne med mig i en periode, men man skal passe på. Skimmelsvamp kan jo sprede sig,« siger han, mens han viser rundt.

Læs også:

Læs også:

På sofabordet står et halvfyldt askebæger, en rulle toiletpapir og et par kaffekopper. Han peger ud mod gårdhaven med de afrikanske blomster og fortæller om sin overdækkede terrasse, som han selv har bygget.

Ib Andersen er blevet kendt af mange danskere, efter han har medvirket i TV 2-dokumentaren ’På røven i Nakskov’. En dokumentarserie, der portrætterer syv familier fra Nakskov og omegn, der af den eller anden grund lever på kanten af samfundet.

Se også: Ib Andersen fra 'På røven i Nakskov': Min sag har kørt rundt hos seks personer - noget er galt

Første gang, seerne møder Ib Andersen, bor han med sin 16-årige søn Nicolai i et hus, som kommunen har erklæret uegnet til beboelse. Her er der ingen el og heller ingen varme. Desuden er huset stærkt ramt af fugtskader og skimmelsvamp, så kommunen har tvunget ham til at flytte.

Ib Andersen er førtidspensioneret fisker og har altid boet i hus. Han har derfor ingen intentioner om at flytte ind i en ’stærekasse’, som han omtaler den almennyttige bolig, som kommunen har tilbudt ham.

Siden Lolland Kommune for et års tid siden tvang ham til at flytte ud af sit sundhedsskadelige hus, er Ib Andersen og hans søn imidlertid flyttet ind i en anden bolig, hvor de er faldet godt til.

»Jeg er glad. Selvfølgelig er jeg glad,« siger Ib Andersen om sit nye hjem.

I hans ’nye’ hjem behøver han nemlig ikke at antænde åben ild inden døre for at holde varmen, som han gjorde i sit tidligere hus. Ligesom han heller ikke behøver at opvarme vand i en gryde eller tage forbi Frelsens Hær, når han ville have sig et bad.

»Jeg ved godt, hvordan jeg skal bo, men her har jeg også frie tøjler. Det er ikke mit hus, men jeg kan gøre, hvad jeg vil. Det er mig, der er viceværten her, og jeg har lavet alt i huset selv,« siger Ib Andersen.