Mads Mikkelsen i Cannes sammen med Thomas Vinterberg og Thomas Bo Larsen, da 'Jagten' blev præsenteret d. 20. maj 2012.Mads Mikkelsen kan ikke komme til den danske premiere på 'Jagten', fordi han har travlt med optagelser til sin næste store internationale rolle som massemorderen 'Hannibal', i den amerikanske tv-serie af samme navn.
Mads Mikkelsen i Cannes sammen med Thomas Vinterberg og Thomas Bo Larsen, da 'Jagten' blev præsenteret d. 20. maj 2012.Mads Mikkelsen kan ikke komme til den danske premiere på 'Jagten', fordi han har travlt med optagelser til sin næste store internationale rolle som massemorderen 'Hannibal', i den amerikanske tv-serie af samme navn. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Thomas Vinterberg og resten af holdet bag den allerede prisbelønnede film 'Jagten', måtte undvære filmens absolutte hovedrolle og stjerne ved onsdagens galla-premiere i den københavnske biograf Imperial.

Mads Mikkelsen har nemlig for travlt med optagelser i Canada til den amerikanske thriller-serie 'Hannibal', hvor han spiller titelrollen som den sofistikerede massemorder, der blev spillet af Anthony Hopkins i to foregående amerikanske spillefilm.

Mikkelsen har skrevet kontrakt på fem sæsoner af den højprofilerede tv-serie, og er af samme grund flyttet til Canadas største by Toronto sammen med sin kone Hanne Jacobsen og deres søn Carl, der går i niende klasse..

Parrets ældste barn,datteren Viola på 20, er flyttet hjemmefra, og arbejder nu i udlandet.

Familien har besluttet sig for at bo i Canada indtil videre, fordi de sidste mange år af skuespillerens liv har været 'et sigøjner-cirkus', som skuespilleren selv udtrykker det, hvor familien har set for lidt til hinanden: 

Det fortæller Mads Mikkelsen i et interview, som han gav til BT kort før jul.

- Jeg har været væk en del de sidste år. To måneder hèr og tre måneder dèr. Og vi har ikke rigtigt kunnet flytte vores liv. Du kan jo ikke bare flytte børnene rundt i otte forskellige skoler, siger Mads Mikkelsen i et interview han gav til BT i Canada kort før jul:

- Så det har været sådan noget sporadisk noget med, at de har kommet og besøgt mig lidt, og så har jeg været hjemme i nogle måneder. Men vi  har aldrig rigtigt kunnet flytte hele vores base. Og det fik vi så en unik chance for, da jeg blev hyret i længere tid herovre, fortæller Mads Mikkelsen.

I de sidste år har Mads Mikkelsens internationale karriere for alvor taget fart med ledende roller i 'Clash Of The Titans', 'The Three Musketeers', 'Casino Royale' og 'Coco Chanel og Igor Stravinsky'.

Og i de næste mange måneder har han altså travlt med grundige forberedelser og optagelser til 'Hannibal'-serien, der produceres for det amerikanske tv-selskab NBC, men optages i Toronto, som det er tilfældet for flere andre store amerikanske serier. 

Og det er grunden til at Mikkelsen ikke kommer til aftenens længe ventede galla-premiere på 'Jagten', der havde premiere allerede i foråret 2012 i Cannes, hvor Mads Mikkelsen som den første dansker vandt prisen som 'Bedste Mandlige Skuespiller' netop for rollen i 'Jagten'.

Her spiller han en børnehavepædagog, der uforvarende bliver kastet ud i en mareridstagtig heksejagt, da han grundløst anklages for seksuelle overgreb på en række børn i hans børnehave, og hans liv slås i stykker.

Filmen har først premiere i Danmark nu af rent kommercielle årsager.

Producenten Zentropa mener nemlig, at den vil kunne sælge flere billetter i de danske biografer på nuværende tidspunkt, end hvis den havde haft premiere sidste år.

Udover Cannes-prisen til Mads Mikkelsen, har 'Jagten' allerede modtaget to andre internationale priser:

En European Film Award for bedste manuskript (til Tobias Lindholm og Thomas Vinterberg) samt en British Independent Award som bedste internationale film.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.