Alt gik galt for Jakob Hauge, 31, i 'Den store bagedyst', da han ville bage en guitarkage med indbygget forstærker.

Selv om han kæmpede til det sidste, måtte den ukuelige kage-optimist fra Frederiksberg forlade DR´s populære kagekonkurrence.

- Det var ligesom en dominoeffekt, hvor alt gik galt. Jeg var virkelig frustreret og vidste 40 minutter før tid, at jeg ville ryge ud. Og det var også fair, at jeg røg ud. Nogen skulle forlade dysten, og jeg gjorde det nemt for dommerne, siger Jakob Hauge, der havde lavet sin guitar-fødselsdagslagkage tre-fire gange derhjemme.

- Og jeg havde ikke haft problemer med nogen af de ting, der gik galt. Jeg tror, mange i min situation ville have smidt håndklædet i ringen. Der var 30 grader i teltet, og jeg svedte meget, fordi jeg var totalt stresset og frustreret, så det er sved og ikke tårer, der løber ned af mine kinder til sidst. Jeg var helt opløst.

Han ærgrer sig over, at han ikke rigtig fik vist, hvad han kunne. men ellers fejler humøret ingenting.

- Når alt kommer til alt, er 'Den store bagedyst' en kagekonkurrence, som vi går op i med liv og sjæl, men den laver ikke om på mit liv. Det har været en fed oplevelse.

I bar guitar-figur

Målet med guitarkagen var at inspirere børn til at spille noget musik.

- Det giver så meget, siger Jakob Hauge, der spillede i bandet 'Song to The Siren', der bl.a. har spillet på Roskildefestivalen i 2006, men lige nu holder pause på ubestemt tid. Herfra stammer et billede fra festivalens avis, hvor Jakob Hauge står i 'fødselshabit' med sin guitar.

- Ja, det er ikke hver dag, man ender på forsiden, og at billedet dukker op ni år senere. De fleste har syntes, det var virkelig sjovt, men også lidt ligegyldigt. Vi snakkede lidt om det på arbejdet, og det var så det. Der er mange, der har givet den gas på Roskilde og været nøgne, siger Jakob.

Tilmeldt af søster

Han er glad for, at han nåede at blive kringlemester i forrige afsnit af Den store Bagedyst.

- For mig var det sjovt at se, hvor langt jeg kunne komme. Det var min søster, der skrev en ansøgning, som om det var mig, fordi hun mente, jeg ville passe godt ind i programmet, men det var mig, der gik til casting.

Det har knebet med at få tid til at øve sig.

- Med fuldtidsarbejde, kone og datter på tre år kan det godt være svært at finde tid, men jeg har vel brugt 35 timer på at øve mig hver uge.

Han betragter sig selv som mere dessert- og mad-mand.

 - Jeg laver 95 procent af al mad herhjemme. Jeg kan lide at stå i køkkenet og hygge mig. Nogle går i haven - jeg går i køkkenet.