TV2 Vejrets meteorolog Mikael Jarnvig skifter job til DR. Derfor havde han iklædt sig et farvestrålende slips fredag, der er hans sidste dag på TV2.
TV2 Vejrets meteorolog Mikael Jarnvig skifter job til DR. Derfor havde han iklædt sig et farvestrålende slips fredag, der er hans sidste dag på TV2. Foto: Jakob Grøndahl

Mange seere måtte måske lige gnide øjnene en ekstra gang fredag morgen, hvis de så vejrudsigten på TV2. Vejrprofeten Mikael Jarnvig var nemlig iklædt et usædvanligt farverigt og meget iøjnefaldende slips.

Men det var hverken et tabt væddemål eller en stor kærlighed til Peter Plys, som var afbilledet på slipset, der var årsag til valget af beklædningsdel. Anledningen var skam en helt anden.

- Jeg har taget slipset på, fordi det er min sidste dag på TV2, så jeg synes, det skulle være festligt, fortæller Mikael Jarnvig, der fra 1. februar skal være meteorolog hos DR.

Iskoldt

Mikael Jarnvig har været meteorolog og vejrvært på TV2 i ti år, og selv om det måske for mange kan være lidt sørgmodigt at forlade en arbejdsplads efter så mange år, så er Jarnvig ikke bedrøvet. Den 1. maj flytter TV2s Vejrcenter nemlig fra København tilbage til Odense, og det ville have givet problemer for Mikael Jarnvig.

- Jeg synes, det ville have været mere sørgmodigt, hvis jeg blev på TV2, for så ville jeg skulle pendle til Odense. Og det ville både tidsmæssigt og økonomisk bliver et væsentligt dårligere arbejde, fortæller Jarnvig, der sammen med sin kone og tre børn bor i Valby.

Mikael Jarnvig

TV2s Vejrcenter lå frem til maj 2010 i Odense, så Mikael Jarnvig har tidligere prøvet at pendle langt.

- Jeg har prøvet det der pendlerbøvl, og når man har de arbejdstider, som jeg, så er det altså svært, siger Jarnvig, der på en morgenvagt møder klokken kvart i fem, og på en aftenvagt kan have fri klokken 23. Derfor er meteorologen jublende glad for, at han har fået et nyt job.

Fødselsdag - Per Christiansen , 60 år

- Der er skønt med luftforandring. Jeg glæder mig, og jeg blev rigtig glad efter nytår, da jeg fik tilbuddet, og det faldt på plads. Jeg glæder mig, og det er derfor, jeg har taget mit farvestrålende slips på, fortæller Mikael Jarnvig, der ellers normalt aldrig går med slips.

Mikael Jarnvig kan ses sidste gang på TV2 fredag ved 14-15 tiden. Hos DR skal han først igennem et introforløb. Han forventer dog, at han i midten af februar vil tone frem på DRs skærme.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.