Yngste kagemand i DR´s ’Den store bagedyst’, Tobias Hamann-Pedersen, 25, overraskede igen alt og alle med sine fantastiske kager i den populære tv-kagekonkurrence, der blev set af 700.000 seere i sidste uge.

Alle deltagere havde hjemmefra øvet sig på at bage deres version af en klassisk ’klassens time-kage’ og en spændende værtindegave.

Men der blev stille i det store, hvide telt, da værten Timm Vladimir udfordrede de helt uforberedte kagebagere i disciplinen:pølsehorn.

Det slog ikke benene væk under Tobias Hamann-Pedersen, der for anden gang løb af med titlen som programmets ’Mesterbager’ og imponerede dommer Mette Blomsterberg med sine utrolige cigarkager.

Jamen, hvordan finder du på at lave kage-cigarer, Tobias?

- Det tog mig også lang tid at udvikle. Det er ikke noget, jeg har lavet før, og jeg prøvede alt muligt. Tanken var at spise en cigar i stedet for at ryge den, fortæller Tobias Hamann-Pedersen, der er en eventyrer og har rejst i mere end 60 lande.

Til daglig arbejder han på en kaffebar og læser russisk, men studiet er p.t sat lidt på pause..

Han indrømmer blankt, at han ikke har sovet så godt om natten op optagelserne:

- Jeg har hele tiden været i gang med at udvikle ideer, så det er ikke så mange kager, jeg har bagt.. Jeg har ikke lyst til at lave noget, der er set før. At bage og smage er en del af mit liv. Kager skal være en oplevelse og sætte drømme i gang hos den, der spiser kagen.

- Egentlig ville jeg have lavet chokoladebarrer som værtindegave, men det kan man købe på ethvert gadehjørne. I stedet blev jeg inspireret af en rejse rundt i Den Dominikanske Republik, hvor jeg blandt andet har set cigarfabrikker. Det tog sin tid at finde ud af, hvordan jeg kunne stryge dejen ud som cigarblade og få den rigtige farve på cigaren ved at rulle dejen i cacaopulver

Han kan godt mærke, at konkurrencen er blevet skærpet.

- Jeg kunne mærke denne gang, at det var mig, de andre gerne ville slå, og det lever jeg rigtig fint med. Jeg kan godt lide det nervepirrende og er vild med at nørde og holde focus, og så øver jeg mig, til jeg føler mig tilpas med det, jeg laver. Men som udgangspunkt tror jeg altid på, at det kan lade sig gøre, fortæller Tobias Hamann-Pedersen.

Selv om ’Den store bagedyst’ knapt er kommet i gang, er han overvældet over, hvor meget respons han har fået, med likes på Facebook og Instagram.

– Pigerne smiler og peger på gaden, og forleden gik jeg forbi en klasse, hvor der var nogle drenge, der råbte: Det er ham fra Bagedysten. Det har jeg det fint med. Jeg håber, de også vil komme hen og snakke kager, siger Tobias Hamann-Pedersen, der hellere vil være betegne sig som kagekunstner end konditor.

– Kager er ikke bare noget, man putter i munden. Der skal ligge en overraskelse, og den må gerne provokere eller få folk til at drømme.

Mad har altid haft en central plads hos Tobias, som er den yngste kagemand i dette års udgave af ”Den store bagedyst. Programmet har allerede har placeret sig i toppen af ugens TV-hitliste og ses af 700.000 seere.

– Jeg arbejdede et halvt år i Indonesien, hvor jeg aftalte med mine kolleger, at vi lavede mad til hinanden, som vi udvekslede om morgenen. Det er en fin måde at komme ind på folk på, og det giver nogle gode stunder og oplevelser, man ellers ikke ville have fået.