Før deltagerne i ’Gift ved første blik’ siger ja til hinanden ved alteret, har de i år som noget nyt fået lov til at se billeder og video af hinanden.

DR’s populære datingprogram kører i år på femte sæson, og i håb om at skabe bedre par, der også holder sammen, efter kameraet er slukket, har producenterne altså lukket lidt op for konceptet, så man nu i teorien bliver gift ved andet blik.

»Vi ved, hvor vigtig udseende er. Sidste sæson begyndte vi at vise billeder. I år har vi udvidet det med 15 sekunders præsentationsvideoer, så deltagerne får en fornemmelse af hinandens mimik, stemme og kropsprog,« fortæller Sofia Fromberg, der er redaktør på ’Gift ved første blik’.

582 meldte sig i år til programmet. I castingprocessen, efter eksperterne har gennemgået det store puslespil og udpeget de par, de mener passer bedst sammen personlighedsmæssigt, præsenterer man de sidste kandidater for en stor bunke video og billeder, hvori deres potentielle match er iblandt.

»Først interviewer vi dem og matcher dem på det indre, på personligheden, og så for at de ikke skal stå helt af på udseendet, tjekker vi dem til sidst for det ydre,« forklarer Sofia Fromberg.

Deltagerne skal her give de viste profilbilleder karakter fra 1 til 7 i kategorier som ’hvor tiltrækkende er personen’ og ’kan du se ham/hende som en potentiel kæreste’, og det samlede resultat gives så videre til ekspertpanelet, der til sidst står klar med de endelige par.

Sofia Fromberg håber, den nye metode får parrene til at stå stærkere end nogensinde. I sidste ende handler ’Gift ved første blik’ jo om at få en lykkelig slutning.

»Det er jo det fedeste ved ’Gift ved første blik’. Alle håber, at alle klarer den. Med udvidelsen af en lille videosnas håber vi at gøre matchpotentialet endnu bedre.«

31-årige Ronnie Jørgensen fra Ringsted er blandt årets fire nye par. Han synes, den nye måde at matche folk på fungerede fremragende og gjorde ham mindre nervøs, da han stod klar til at blive gift.

»Jeg tror, jeg så video og billeder af 57 forskellige kvinder. Jeg gav 10 af dem en ret høj score, og det tiltalte mig rigtig meget, at man fik muligheden for at se, hvem der var med, i stedet for at stå helt uvidende.«

Ronnie Jørgensen mener i dag at kunne huske, at kvinden, han endte med at blive matchet med, rent faktisk sad fast i hukommelsen, efter han var blevet præsenteret for de mange kandidater.

»Det var hende, jeg kunne huske bedst af dem, jeg havde ’liket’. Der var jo ingen garanti for, at jeg ville blive sat sammen med hende, så jeg blev rigtig glad og lettet, da vi skulle giftes, og jeg så, det var hende, der stod der.«

I årets ekspertpanel, der har valgt de fire par, sidder psykolog og klinisk sexolog Gert Martin Hald, psykolog og parterapeut Mette Schmidt samt sognepræst Michael Brautsch. Gert Martin Hald og Michael Brautsch har medvirket i samtlige fem sæsoner, mens Mette Schmidt kom med på holdet i sidste sæson.

’Gift ved første blik’ er et dansk-udviklet tv-koncept, der siden premieren i 2013 er blevet solgt til over 25 lande heriblandt USA, Tyskland, Italien, Australien og Finland.

Ronnie Jørgensen.
Ronnie Jørgensen. Foto: DR
Vis mere