Thomas Blachman havde nærmest givet hende en fribillet til årets liveshow, men alligevel valgte 19-årige Albert frivilligt at forlade ’X Factor.

Ikke siden Jean Michel i 2012 trak sig fra ’X Factor’, fordi hans partner Nicoline Simone var indblandet i en narkosag, har en deltager frivilligt forladt Danmarks største sangkonkurrence.

19-årige Alberte Holses exit var knap så dramatisk, men det var alligevel en hård omgang at sige fra overfor Thomas Blachman.

»Det var overhovedet ikke nemt. Det var faktisk sindssygt svært. Det gik jo ud over de tre andre piger,« fortæller Alberte om sin beslutning om at forlade årets ’X Factor’-bootcamp lige før årets liveshows.

Vis mere

Gymnasiepigen fra Horsens var i første omgang blevet stemt ud af ’X Factor’ af Sanne Salomonsen i forbindelse med ’Five Chair Challenge’-runden, men Thomas Blachman var fan og inviterede hende tilbage i programmet, hvor han satte hende sammen med tre andre udstemte piger i en ny gruppe.

»Et par dage efter ’Five Chair’ ringede de og spurgte, om jeg ville deltage i en gruppedannelse. Jeg ville rigtig gerne arbejde med Thomas Blachman, som jeg følte forstod mig, så jeg sagde ja med det samme,« forklarer Alberte, der ikke havde lang tid til at lære sine nye gruppe at kende.

»Vi blev sat sammen en søndag, og den følgende torsdag skulle vi så optræde for Blachman på bootcamp. Vi nåede kun at øve igennem kort og havde ingen tid til rigtig at snakke sammen.«

Under lydprøven gik det op for Alberte, at hun alligevel ikke havde lyst til at være med i Thomas Blachmans gruppe. Hun ville sige det til de andre piger, men fortæller til BT, at produktionsselskabet bad hende vente med at afsløre det for gruppen, til de stod foran Thomas Blachman, og kameraet rullede.

»Det var mega nervepirrende. Vi stod ude foran Blachmans lokale, og de andre piger snakkede om, at nu skulle vi bare ind og gøre det godt. De var så klar. Jeg stod bare og tænkte ’jamen for fanden altså.’ Så det var ikke særlig sjovt at holde dem for nar.«

Alberte (t.v.) valgte frivilligt at trække sig fra 'X Factor'. Vis mere

Som man så på tv, blev Albertes beslutning ikke taget godt imod af en skuffet Thomas Blachman, der med ryggen til tog afsked med sin sammensatte gruppe. Hvis Alberte ikke ville være med, kunne det også være lige mege,t og så måtte alle piger tage hjem, var hans holdning.

»Alle deltagere græd bagefter. Men der var ingen sure miner. De andre var enige om, at hvis jeg ikke havde lyst, så skulle det bare ikke være. Jeg har stadig god kontakt med Josefine fra gruppen,« fortæller Alberte, der her et par måneder efter optagelserne på Schackenborg slot, hvor bootcamp blev filmet, ikke har fortrudt, at hun sagde nej til Thomas Blachman.

»Jeg kan stadig huske, hvordan jeg havde det, inden jeg gik ind med min besked. Havde jeg fortsat, var jeg bare stoppet på et senere tidspunkt. Selvfølgelig kan man da godt ærgre sig lidt, når man ser de andre er i gang nu. Jeg meldte mig til ’X Factor’, fordi det var spændende, men det var også meget spontant.«

Alberte går til daglig i 3.G på Horsens statskole på en musiklinje, så hun er langt fra færdig med at synge. Faktisk har hendes korte optræden i ’X Factor’ allerede kastet tilbud af sig.

»Jeg har fået en masse jobs henover sommeren. Så mange at jeg faktisk er begyndt at føre kalender, haha. Jeg skriver jo også mine egne sange, så når jeg er færdig med gymnasiet, tænker jeg at bruge mit sabbatår på at se, hvad jeg kan få ud af min musik.«

Alberte på scenen til 'Five Chair Challenge'. Vis mere

HØR VORES INTERVIEW MED DR'S HEMMELIGE 'X FACTOR'-STJERNE: