Først blev Natascha Linea og hendes kæreste, Bent Andreasen, kendt fra tv-serien 'De unge mødre' erklæret for uegnet til at være forældre af Odense Kommune. Da det unge pars datter, Lia, blev født den 16. august, valgte Odense Kommune at tvangsfjerne den spæde baby fire dage efter fødselen. Ifølge det unge pars private socialrådgiver skete det især på baggrund af en falsk forklaring fra en af kommunens ansatte.

Men Natascha Linea og Bent gav ikke op. De ville have deres lille pige hjem. For både Natascha Linea og Bent har til trods for tvangsfjernelsen af Lia hele tiden holdt på, at de trods af deres unge alder sagtens kunne være gode forældre.

Men det mente Odense Kommunes børne- og ungeudvalg ikke, da det fire dage efter Lias fødsel afgjorde øjeblikkelig at tvangsfjerne den spæde pige og anbringe hende hos en plejefamilie.

SE HVORDAN DET ER GÅET EN RÆKKE AF DE ØVRIGE UNGE MØDRE NEDERST  I ARTIKLEN

Det er især en udtalelse fra en kvindelig fagspecialist fra Odense Kommunes Børn- og familieafdeling, der er årsag til, at Lia blev tvangsfjernet.Og som er årsag til at den kvindelige fagspecialist nu er blevet politianmeldt for at have afgivet forkert forklaring overfor udvalget.

Natascha Linea og de to uafhængige og private socialrådgivere, Mia Gade fra firmaet Privatraadgiver.com og Lea Strynø fra firmaet Din Socialrådgiver, som den unge mor hyrede få dage før fødslen, står bag anmeldelsen af den kvindelige fagspecialist til politiet.

- Min anmeldelse går på, at hun løj om en underretning, som ikke har fundet sted, fortæller Natascha Linea, da bt.dk er på besøg hos den lille familie i deres røde murstens rækkehus få kilometer syd for Odense.

Natascha Linea og Bent var godt klar over, det kunne blive svært at overbevise det magtfulde børn- og ungeudvalg om deres forælderevner. Derfor hyrede de unge forældre de to uafhængige og private socialrådgivere til at støtte dem i deres sag. Sammen med parrets advokat, Lars Buurgaard, deltog de to socialrådgivere i det fatale børne- og ungeudvalgsmøde.

Her hørte de alle tre, hvordan den ene kvindelige fagspecialist fra familieafdelingen med en enkelt udtalelse sænkede Natascha og Bents drømme om et familieliv i grus.

- Der er kommet en underretning samme morgen på det unge par fra Odense Universitetshospital om, at Lia skulle have ligget og grædt alene inde på stuen. En fra nævnet spørger, om det er en underretning eller en opdateret journalrapport. Så tøver hun i to sekunder, kigger ned i papirerne igen, løfter hovedet og siger: Det her er en underretning, fortæller det unge pars hyrede socialrådgiver Mia Gade om, den kvindelige fagspecialists ageren under mødet.

Den udtalelse sammenholdt med kommunens egen psykolograpport bliver lagt til grund for tvangsfjernelsen af Lia, selv om parret og deres advokat og socialrådgivere beder nævnet kigge på den observationsrapport, som hospitalet har udfærdiget om parret.

Rapportens indhold fejer nemlig samtlige af Odense Kommunes konklusioner om Natascha Linea og Bents manglende forældre evner af bordet. Men udvalget afviser at læse rapporten. I stedet må Natascha Linea og Bent overgive deres fire dage gamle datter til en plejefamilie.

Senere undersøger Mia Gade egenhændigt, om hospitalet har lavet en underretning, som den kvindelige fagspecialist har sagt under mødet. Det har hospitalet ikke.

- Derfor har vi anmeldt hende til politiet. For hun har overtrådt loven og har løjet overfor nævnet ved at påstå, det var en underretning. Men det var det ikke. Hun var helt bevidst om, at hun faktisk påvirkede nævnet i den her sag i en negativ retning, lyder det fra Mia Gade, der har svært ved at skjule sin harme over den kvindelige fagspecialist opførsel.

Oprejsningen for Natascha Linea og Bent kommer et par måneder senere, da Den Sociale Ankestyrelse underkender Odense Kommunes tvangsfjernelse af Lia. Ankestyrelsen har i stedet lagt observationsrapporten fra hospitalet til grund for, at den nu fem måneder gamle baby i dag bor hos sin mor og far.

Og selv om familielykken er stor, bobler vreden over kommunens behandling af hende, Bent og Lia stadig i Natascha.

- Jeg er rigtig, rigtig sur på kommunen, for nu skal de ikke have lov til at ødelægge mere for os, siger Natascha Linea og kigger kærligt ned på Lia, som spræller glad på hendes skød.

Men ikke længe, for den lille pige er begyndt at gnide sine øjne ihærdigt. Derfor skynder Bent sig ud i køkkenet for at hente en frisk sutteflaske til mor og barn. Og snart ånder der fred og ro i den lille stue kun afbrudt af suttelydene fra den sultne babymund.

Tirsdag den 28. januar sender Kanal 4 en særudsendelse af sagen.

Se her hvordan det er gået en række af de øvrige unge mødre:

Sådan er det gået Inge Yvonne: Sprang ud som bi-seksuel

Sådan er det gået Nadja: Blev førtidspensionist

Sådan er det gået Hannah Melissa: Ville fjerne Cecilya igen

Sådan er det gået Stine: Blev forlovet

Sådan er det gået Camilla: Blev skilt

Sådan er det gået June: Gift og studerende

Sådan er det gået Kristina: Mangler kærligheden

Sådan er det gået Christina: Vægttab gik i stå

Sådan er det gået Sabrina: Vil have Simon igen

Sådan er det gået Nanna: Mangler gnisten

Sådan er det gået Glennie: Aborterede nytårsaften

Sådan er det gået Katherina: Fik 3. barn

Sådan er det gået Camilla F: Lærte på den hårde måde