Skuespiller David Owe har gjort comeback på skærmen efter godt 10 år ude af det helt store rampelys, og nu er den danske skuespiller også på vej til udlandet.

»Jeg har faktisk gang i overraskende mange castings til udlandet, jeg har fået ny agent, og det har åbnet en del op. Jeg har også fået en agent i London, og jeg var derovre i juni, og nu kommer der bare løbende interesse fra udlandet, så det er ret sjovt,« forklarer David Owe til B.T., der mødte skuespilleren på den røde løber ved publikumsfilmprisen, Svendprisen.

David Owe var tidens helt store stjerne i midten af 00’erne, hvor han i 2005 både vandt underholdningsprogrammet ’Vild med dans’ og var aktuel i DR drama-serien ’Ørnen’.

Siden fulgte et par roller, men derefter blev der stille omkring den i dag 40-årige skuespiller.

David Owe med sin dansepartner i 'Vild med dans', Vickie Jo Ringgard.
David Owe med sin dansepartner i 'Vild med dans', Vickie Jo Ringgard. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

For nylig dukkede David Owe op i TV2-miniserien ’Løbeklubben’, der handler om en flok mere eller mindre veltrænede danskere, der sammen træner op til DHL.

Selv finder skuespilleren det lidt morsomt, at hans optræden i serien er blevet udråbt til et comeback.

»Det virker lidt mærkeligt, at det er udråbt til mit comeback, men ’Løbeklubben’ er det første, jeg har lavet på TV2 i 10 år,« forklarer David Owe og tilføjer, at han for nylig løb DHL med netop løbeklubben og kom i mål i en tid på 22 minutter og 26 sekunder.

Skuespilleren fortæller, at han ud over sine forskellige castings i udlandet arbejder videre med netop ’Løbeklubben’.

Marie Askehave og David Owe med deres datter.
Marie Askehave og David Owe med deres datter. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

»Løbeklubben er ved at få et forlænget liv. Det var ideen, at det skulle være en pilot for at se, om TV2 ville købe ind på det, og nu skal vi i gang med noget udvikling af figurerne, og så skal vi måske lave det til næste år,« siger skuespilleren.

Han understreger, at hans nye udlandseventyr ikke betyder, at han dropper Danmark fremadrettet.

»Jeg satser ikke på udlandet frem for Danmark, men det er tit sådan, at de små roller på en uge kan jeg jo lige så godt lave i Prag eller i London, så jeg satser også på udlandet, men det er sjovt, at det har åbnet sig på den måde,« lyder det fra David Owe.

Skuespilleren var til stede ved Svend-prisen sammen med sin kone og kollega, Marie Askehave.