Lyt til artiklen

Simon Iversen er kun 29 år, men han har allerede levet et jernhårdt liv med forældresvigt, kokain- og steroidmisbrug samt en uhyre travl hverdag med eget firma, mad efter en stram kostplan og daglig styrketræning. I et nyt tv-program på DR3 lukker han op for sine tanker om jagten på at blive så stor og muskuløs som muligt.

Den selvstændige murer er sammen med fem andre mænd i 20'erne og 30'erne aktuel i dokumentarserien, ‘Hård Udenpå', hvor seerne følger de seks hårdt pumpede fyre, der i voldsom grad går op i deres udseende og fremtoning.

Simon fortæller til BT, hvorfor han har ladet kameraerne følge ham tæt inde på livet.

»Jeg tænkte, at det kunne være interessant for folk at se os store drenge, der kan lide at træne. I bund og grund er det en fascination og en hobby, vi har. Lysten til at træne og dyrke kroppen på den måde, vi gør, findes i alle sociale lag - også blandt folk, der har et helt almindeligt liv. For mit vedkommende vil jeg egentlig gerne vise folk, at bare fordi du har haft en hård barndom, så er du stadig herre over dit eget liv,« siger han.

Simon Iversen træner fem til seks gange om ugen. Privatfoto
Simon Iversen træner fem til seks gange om ugen. Privatfoto
Vis mere

Simon Iversen er vokset op uden sin far. Og hans mor, var, ifølge ham, ofte alkoholpåvirket. Alligevel, eller måske netop derfor, har Simon fundet motivation til at presse sig selv til det yderste.

»Jeg så på min mor og det liv, hun levede, og tænkte, at sådan ville jeg ikke leve. Jeg ville tage mig sammen og få en uddannelse og tjene mine egne penge i en fart,« siger han.

Straks efter folkeskolen uddannede han sig til murer og driver nu sin enkeltmandsvirksomhed. Den hårde styrketræning ligger i naturlig forlængelse af hans stræben efter mere.

»Med mit udseende signalerer jeg, at jeg er stærk og har styr på tingene,« siger han i dokumentaren.

Den 29-årige murer fortæller, at hans mor har ringet til ham, efter programmet blev vist første gang onsdag aften. Hun undskyldte, at hun har givet ham den opvækst, han fik

»Jeg har snakket med min mor, og hun har sagt, at hun er ked af det. Men jeg bærer overhovedet ikke noget nag til hende. Hun var kun 17 år, da hun fik mig,« siger Simon Iversen og fortæller, hvordan alt for mange hverdage var præget af alkohol i barndomshjemmet.

»Min mor og hendes daværende kæreste kunne få et vennepar på besøg, som heller ikke havde fast arbejde. Så på en ganske normal hverdag drak de sig fulde og holdt fest. Og da vi boede i en toværelses lejlighed med tynde vægge, måtte jeg ligge og høre på et sindssygt højt anlæg indtil tre-fire tiden,« siger han og fortsætter:

»Så jeg var nødt til at løbe over til min bedste ven, der boede tre opgange væk. Hans forældre var utroligt søde, og der var altid ro. Så måtte jeg tage hjem næste morgen og hente min skoletaske og tage i skole. Det gjorde jeg fra tredje klasse og frem.«

Som 12-årig begyndte Simon Iversen at dyrke taekwondo. Her lærte han den disciplin, der fortsat præger den skemalagte tilværelse.

Men selvom den 180 centimeter høje og 100 kilo tunge murer fra Amager presser sit ugeskema til grænsen ved at lægge fem til seks træningsessioner ind, så virker løftende med de tunge vægte afstressende på ham, fortæller han.

Simon Iversen er selvstændig murer og bruger meget af sin fritid på at styrketræne.
Simon Iversen er selvstændig murer og bruger meget af sin fritid på at styrketræne.
Vis mere

»Når jeg er oppe at træne, lægger jeg min telefon fra mig, og i den times tid får jeg helt ro for omverdenen. Det er ikke kun vigtigt for min krop og helbred, men også for min psyke.«

Men gentagelse efter gentagelse i fitnesscenteret gør det ikke for ham. Simon Iversen kan ikke blive stor og trænet nok. Derfor bruger han steroider, fortæller han åbent.

»Jeg har ikke et særligt godt forhold til mange i min familie, så jeg står ikke til ansvar over for nogen, og derfor kan jeg være bundærlig.«

»Effekten af steroider er utrolig. Dine blodårer kommer frem, og det giver en følelse af en kæmpe kropsændring. Det er helt vildt at opleve,« siger han i programmet.

Simon Iversen har også taget kokain i perioder, men det er han stoppet med nu, fortæller han. Men steroiderne bliver fortsat taget i faste intervaller, selvom de ulovlige medikamenter allerede har givet den 29-årige fysiske gener.

»Jeg har haft en knude i brystet, og i starten fik jeg også vejrtrækningsproblemer. Jeg voksede så hurtigt og tog så meget væske ind, at det trykkede på mine lunger.

Det var en begynderfejl,« siger Simon.

Han er nu så erfaren i sit forbrug af præstationsfremmende midler, at han ikke længere anser det for farligt.

»Nu er jeg overhovedet ikke bekymret for at tage steroider. Jeg går til lægen halvårligt og får tjekket mine værdier,« siger Simon Iversen.

‘Hård udenpå’ bliver vist i fire afsnit.