Den danske sangerinde Sada Vidoo skaber overskrifter i Storbritannien efter sin spektakulære optræden i 'X Factor'. Nu er britiske medier begyndt at interessere sig for hendes fortid i Danmark. Allerede inden programmet er i gang for alvor, er den danske dukke-pige den mest omtalte deltager i dette års britiske 'X Factor'.

Dommere og seere var målløse, da danske Sada Vidoo i weekenden gjorde sin entré i den britiske udgave af monster-successen 'X Factor'.

Iført et kæmpe lyserødt strutskørt, afbleget hår, store sortmalende øjne og en knaldrød trut-mund slog hun helt benene væk under dommerpanelet til sin audition. Først holdt hun stædig fast i, at hun er en levende dukke, hvilket især programmets stifter, Simon Cowell, havde svært ved at tage alvorligt. Al skepsis forsvandt dog som dug fra solen, da hun åbnede munden og begyndte at synge.

Danske Sada fik britisk 'X Factor'-dommer til at tabe kæben: Kan du se hvorfor?

Men knap var programmet løbet over skærmen, før flere aviser begyndte at se nærmere på dukkepigens fortid. De skulle ikke grave længe, før de fandt ud af, at Sada Vidoo i virkelighed hedder Nicole Stokholm, kommer fra Danmark og har skrevet hits til popgruppen Infernal.

Selv om det nok stadig er de færreste danskere, der ved hvem hun er, kunne tabloidavisen The Sun afslører, at 'Sada er allerede en berømt kunstner i Danmark.' Avisen fandt også ud af, at dukkepigen havde skrevet det storsælgende hit 'Ten Miles' sammen med Infernal.

Foto: itv.com/xfactor
Vis mere

Også den store anerkendte Telegraph har kigget danskere efter i sømmene, og her undrer man sig over, hvad en etableret kunstner, der flere gange har udtalt sig negativt om musikindustrien, vil i 'X Factor'. Avisen refererer The Mirror, som har talt med en anonym kilde tæt på sangerinden:

»Sada Vidoo er ambitiøs og vil besejre verden med sin musik. Hun ser det britiske 'X Factor' som en platform til at opnå sin drøm om at blive en international stjerne.«

Folkene bag 'X Factor' har understreget, at Sada ikke har forbrudt sig på reglerne.

»Alle kan stille op til 'X Factor', hvad enten de er professionelle eller amatører, uanset deres tidligere erfaringer, og alle til audition bliver bedømt ud fra deres præstation.«

Sådan så Nicole Stockholm ud i 2008, da hun deltog i 'Elsk mig i nat' på Kanal 5.
Sådan så Nicole Stockholm ud i 2008, da hun deltog i 'Elsk mig i nat' på Kanal 5. Foto: AllOverPress
Vis mere